Ares ix a rebre la peregrinació de Catí a Sant Pere de Castellfort després de 30 anys sense fer-ho

comarquesnord.cat . Ares del Maestrat . diumege, 4 de maig de 2014 .
Etiquetes: ,

Els veïns d’Ares del Maestrat han recuperat enguany una tradició que portava més de 30 anys perduda, segons han assenyalat els seus veïns. Una comitiva del municipi ha eixit a rebre a la peregrinació de Catí a Sant Pere de Castellfort. Amb la creu i les banderes, a l’entrada d’Ares, s’han fet les tradicionals salutacions. D’aquesta manera s’ha recuperat aquest costum que els veïns de Catí, participants en la peregrinació, han agraït.

Cal recordar que la peregrinació de Catí a Sant Pere de Castellfort travessa, tant en l’anada com en la tornada, el terme municipal d’Ares del Maestrat. Així, passa per la Pinella, pel Pla de la Canà o el Coll d’Ares.

A les 14h “els catinencs” han entrat a Ares juntament amb els veïns del municipi. Des d’allí s’han dirigit fins a l’església, on s’ha resat i cantat. Després han emprès el retorn cap a Catí pel camí de la Nevera dels Regatxols. Travessaran el terme d’Ares per arribar a Catí a les 20h.

L’objectiu des d’Ares és que, una vegada recuperada la tradició es mantingui en propers anys.

. Ares celebra Santa Elena

Aquest diumenge els veïns d’Ares, a més, han celebrat Santa Elena. El rector del municipi, Mossèn José Aparici ha celebrat la missa en l’ermita. A continuació s’ha procedit a la benedicció dels termes per demanar unes bones collites. Després els majoraks, que aquest any eren la Tasca del Raval de Baix 5, han repartit la tradicional “prima” entre tots els assistents. Fins a Santa Elena han acudit veïns d’Ares, de Vilafranca o de Castellfort.

Més informació: |