Morella inicia els viatges pels pobles més bonics d’Espanya

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 6 de maig de 2014 .
Etiquetes:

Cinquanta veïns i veïnes de Morella viatjaran entre divendres i dilluns per alguns dels pobles més bonics d’Espanya. Aquesta nova iniciativa que comença aquest municipi va ser proposada per l’alcalde a la primera assemblea d’aquesta entitat i consistirà en un intercanvi de veïns i visitants entre la localitat dels Ports i les de Medinaceli i Santillana del Mar Una experiència inicial dins d’aquesta xarxa formada per quatre dels municipis més bells d’Espanya, però que es pot ampliar a més localitats.

Els veïns de Morella que participen en el viatge tindran l’oportunitat de conèixer alguns municipis de gran bellesa, amb un patrimoni històric impressionant. El 9 de maig, l’expedició partirà de la localitat dels Ports cap a Medinaceli. Allà passaran el dia i faran nit a Santillana del Mar. A l’endemà, es desplaçaran a Santander, on es realitzarà una visita guiada i es coneixerà la ciutat. L’11 de maig es dedicarà a conèixer el patrimoni de Santillana, amb visites a la Torre de Don Borja, La Col·legiata i al Museu d’Altamira. El dia 12, l’expedició emprendrà el camí de tornada, encara que també pararà a Laguardia, per conèixer aquesta vila medieval.

Aquesta setmana ha tingut lloc la darrera reunió per ultimar tots els detalls del viatge. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, assenyalava que “aquesta iniciativa pot ser positiva per Morella, ja que permetrà que els veïns puguen visitar alguns dels pobles més bonics d’Espanya i també, que persones d’aquests municipis puguen arribar fins a Morella per gaudir de nostra ciutat”. A més, afegeix que “des de la xarxa s’incrementa la promoció i amb aquesta primera visita ens unim per incentivar la col·laboració i el coneixement des dels mateixos pobles”. Ripollés també assenyala “aquesta entitat ha avançat molt pel que fa a visibilitat i promoció dels municipis i hem de continuar unint esforços per augmentar aquesta projecció dels nostres municipis”.

Aquesta iniciativa es va plantejar en la primera Assemblea dels Pobles Més Bonics d’Espanya, que va tenir lloc a Morella fa uns mesos. Així, la localitat dels Ports serà la primera en dur-la a terme i els seguiran diferents municipis en els propers mesos. En aquesta trobada, es van acordar algunes accions que ja duu a terme aquesta entitat, com són els descomptes del 25% en serveis turístics municipals, per a veïns de les localitats que provinguen de la resta de municipis. A més, aquesta associació també ha inaugurat una exposició amb els encants de tots els municipis en el marc de la celebració de l’assemblea dels Pobles Més Bonics d’Itàlia i està renovant la seva pàgina web.

Actualment, els pobles més bonics són: Morella, Albarracín, Peníscola, Mojàcar, Santillana del Mar, Valderroures, Ayllón, Maderuelo, Pampaneira, Lucainena de Las Torres, Valverde de los Arroyos, Calaceite, Puertomingalvo, Rubielos de Mora, Cantavella, Alcalà del Júcar, Uruenya, Medinaceli, Pedraza, la Alberca, Lastres, Mogarraz, Vejer de la Frontera y Frías. Aquest projecte pretén promocionar els municipis amb encant de menys de 15.000 habitants i contribuir a l’organització d’activitats relacionades amb la cultura i el patrimoni.

Més informació: