Eliminar el Port de Querol costaria 50 milions d’euros


Etiquetes:

El diari provincial Mediterráneo portava este dilluns la notícia de que eliminar el Port de Querol costaria 50 milions d’euros tal com ho apuntava la Conselleria d’Infraestructures. Segons apuntava el rotatiu, el Consell està pressionant per tal de que Foment acabi incloent l’obra en el seu pressupost per al 2015. Un nou anunci d’inversions com ja s’han fet anteriorment sense èxit.

El director general d’Obres Públiques, Vicente Dómine, explicava al rotatiu que l’import seria de 48 milions d’euros, el que suposaria una rebaixa de 52 milions d’euros al projecte aprovat al 2012 per eliminar bona part de les 68 corbes existents. La Conselleria també afirma que els projectes constructius quasi estan completats. Amb l’informe, es podria desbloquejar així una de les actuacions més demandades a la província que porta molts d’anys de retard. Les obres es podrien allargar uns quatre anys i serien les compreses entre el Barranc de la Bota a La Torreta amb 7,8 quilòmetres de longitud.

Per la seua banda, el PSPV contestaria esta informació, mitjançant el diputat provincial i secretari d’infraestructures de l’executiva socialista provincial, Sergio Bou. Va denunciar la inacció de la consellera, Isabel Bonig, i dels 20 anys de govern del PP a la Generalitat que han portat al retard de molts projectes a la província fins al 2020. Al respecte de les millores del Port de Querol, Bou assenyalava que porten dos dècades paralitzades per la indefinició de l’administració autonòmica i ara llancen una nova promesa per al 2015. Per al diputat provincial, el projecte no s’ha tirat abans endavant per les traves de la Generalitat Valenciana.

Més informació: