LA FALSA: “Futbol, encara que siga sense pa”

Joan Carles Marcobal . 9 de maig de 2014 .
Etiquetes: ,

A l’antiga Roma ja es va inventar allò de ‘pa i circ’ que mantenia al poble distret mentre els governants feen i desfeen. A l’Espanya relativament moderna es va canviar pel ‘pan y toros’, el qual va inspirar fins i tot un pas-doble ‘torero’. Ara que l’afició a la tauromàquia ha sofert una davallada es podria suplir pel ‘pa i futbol’ de no ser perquè, de vegades, ens importa més el futbol que el mateix pa.

Estem en quasi portes d’un mundial de nou i ja estem tots capficats en la competició sense importar-nos les condicions de vida de la gent que els ha de patir: alguns sectors de la ciutadania brasilera o els treballadors de les instal·lacions de Qatar. Però bé, ací a Espanya estem que ens eixim: el Real Madrid ha fet justícia amb un catalanista com Guardiola i els seus veïns del Calderón han posat on tocava a l’irreverent Mourinho i protagonitzaran la més gran de les finals europees. Tot i que els sevillistes estan que beuen els vents i com que l’alegria va per barris, aquesta no ha arribat a València on els de Mestalla van tastar el més el més amarg dels xarops.

Tant gran ha estat l’explosió de joia per al nostre futbol que fins i tot han arribat focs d’artifici a San Mamés on els de l’Athletic s’han classificat per a la Champions 16 anys després de la darrera vegada al 1998, al seu centenari, on Luis Fernández va fer als bilbaïns subcampions de lliga. I a nivell comarcal, amb un Cinctorrà de primera, només falta que se consolide el Morella. La cita el diumenge a les 18 h. a la Fàbrica de Giner. Fem falta tots!!!

Més informació: |