Vilafranca podria quedar-se de nou sense cicles formatius

comarquesnord.cat . Vilafranca . dimarts, 12 de maig de 2014 .
Etiquetes: , , ,

El ple de l’ Ajuntament de Vilafranca ha analitzat la preocupació existent en la comunitat educativa i en tot el municipi davant la possibilitat que, per segon curs consecutiu, la Generalitat Valenciana deixe al Ies de Vilafranca sense mòdul formatiu de Gestió Administrativa.

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, va mantenir la setmana passada una reunió amb responsables de la Conselleria d’Educació per sol·licitar que aquest curs no es deixe al centre sense el mòdul formatiu i que s’implante el mòdul de formació sociosanitària. No obstant això, des de la Generalitat no van garantir que el proper curs els mòduls formatius estiguen en marxa adduint a raons pressupostàries.

En el ple de maig l’alcalde ha donat compte de la situació i ha anunciat que s’ha convocat de manera extraordinària al Consell Escolar. Des de l’IES les notícies són que la Generalitat tornarà a deixar fora Vilafranca dels mòduls formatius.

L’alcalde va recordar als responsables d’Educació que per accedir a mòduls formatius des de Vilafranca o dels Ports s’han de recórrer més de 100 quilòmetres fins a Castelló o al Baix Maestrat. Així mateix va tornar a insistir que hi ha suficients alumnes i per tant no s’entén el criteri de la Generalitat Valenciana. El Consell Escolar decidirà les mesures a prendre.

. Plenari de maig
L’Ajuntament de Vilafranca ha celebrat el seu ple ordinari corresponent al mes de maig. Primerament s’aprovava l’acta de l’anterior ple, que va ser un extraordinari i seguidament s’abordava l’aprovació dels plecs de condicions per a la subhasta de les pastures als montes Bovalar, Serra Negra i Palomita. L’adjudicació serà per a cinc anys i els plecs eren aprovats per unanimitat.

En un altre dels punts, el consistori vilafranquí aprovava la inclusió de les obres per als Plans Provincials d’Obres i Serveis per als anys 2014 i 2015, que enguany es demanen de manera conjunta. Es sol·licitaven tant les obres per al municipi com per a les pedaníes del Llosar i la Pobla del Bellestar.

Al quart dels punts de la sessió, es rectificava un punt de les bases reguladores del premi anual Explorador Andrés que lliurarà el municipi. Com a conseqüència d’una errada en la redacció, es reduïa la participació als alumnes de la Universitat Jaume I de Castelló, quan la idea és que puguen participar alumnes de qualsevol Universitat.

Amb els decrets de l’Alcaldía, el Despatx Extraordinari i els precs i preguntes es tancava el ple del mes de Maig. Cal destacar que abans d’iniciar la sessió, l’Ajuntament de Vilafranca mostraria la seua repulsa i condemna per l’assassinat de la Presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco.

Més informació: | | |