Esquerra Unida demana la paralització immediata del projecte Castor


Etiquetes: ,

Esquerra Unida ha reclamat la paralització immediata del projecte Castor i ha exigit responsabilitats patrimonials a l’empresa. Estes peticions arriben una vegada ha pogut corroborar l’Institut Geogràfic Nacional que el magatzem de gas del Projecte Castor és el causant dels terratrèmols que han patit les poblacions i el mar del seu entorn. Unes tremolors que es van arribar a escoltar a l’altre costat dels Ports, i que inclús van notar veïns del Matarranya, com ara els municipis de Beseit, Vall-de-roures, Pena-roja, La Freixneda o Mont-roig. Estos sismes es van registrar durant els primers dies d’octubre de l’any passat, superant en alguns casos els 4.2 graus sobre l’escala de Richter.

El diputat d’Esquerra Unida Aragó i responsable d’energia del partit, Adolfo Barrena, i el candidat d’Esquerra Plural, Paco Iturbe, van valorar este informe i van afegir que per mediació del seu diputat al congrés, Ricardo Sixto, ha demanat al Govern que constate els riscos que supose el Projecte Castor. I és que l’informe conclou que hi ha relació directa entre els més de 400 terratrèmols que es van produir entre setembre i octubre al literal tarragoní i castellonenc i els treballs al magatzem. A més, el text elaborat per petició del Govern confirme que hi ha una falla, fins ara no identificada, que ha patit una acceleració del procés tectònic degut a la injecció de gas.

Per això, va apuntar Barrena, “reclamem al Govern de Mariano Rajoy que, a part de la paralització immediata de l’activitat davant les costes de Castelló, exigeixi a l’empresa les responsabilitats jurídiques, econòmiques, ambientals i socials corresponents pels danys provocats. D’esta manera enviarien un missatge clar que els interessos econòmics de cap multinacional no estan per sobre de la seguretat de les persones, ni poden causar greus efectes mediambientals com els que s’han evidenciat a l’ecosistema marí sense reparar el dany i sense assumir responsabilitats”. Al mateix temps, al·legaria que les activitats tècniques s’han de fer respectant totes les condicions de seguretat.

Més informació: |