Morella s’endinsa en la seva setmana més solidària

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 15 de maig de 2014 .
Etiquetes: ,

La localitat de Morella s’endinsa a partir de demà en la seva setmana més solidària de l’any. Uns dies en els què s’organitzen diferents activitats que recorden que hem de continuar mirant cap a aquells llocs en els què les persones tenen menys recursos. Des de demà, comencen les activitats de marcat pes cultural i solidari, però aquestes continuaran celebrant-se durant tot l’any. Aquesta setmana, tindrà lloc un cinefòrum, una conferència sobre cooperació i la tradicional recollida de roba.

La regidora de benestar social, Malú Blasco, destaca que “hem de solidaritzar-nos amb les persones que menys tenen i fomentar la sensibilització sobre la situació que es viu en alguns d’aquests països subdesenvolupats”. Per això, considera que “amb aquesta setmana, reivindiquem les ajudes cap a aquests països, ja que encara que ací tenim crisi, la d’aquests països és molt més severa”. A més, afegia que “enguany tornem a organitzar la setmana de les Jornades de la Solidaritat, encara que pretenem organitzar activitats solidàries durant tot l’any”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Morella destina el 0,7% del pressupost municipal a ajudes al Tercer Món. A canvi, les ONG que es beneficien d’ajudes, es comprometen a realitzar diferents activitats per als veïns de Morella, que donen a conèixer el seu treball i que ajuden a conscienciar sobre la situació als països en els quals treballen.

Les Jornades comencen demà, amb un cinefòrum a la Casa Ciurana, al voltant de la pel·lícula “Rebelde”, dirigida per Kim Nguyen. Dissabte, Miguel Pelayo Medina Candel parlarà sobre el projecte “Expedicions mèdiques Youcan Yole”, que està portant a terme a Etiòpia. I també, a partir de demà i fins al dia 26 de maig tindrà lloc la recollida de roba, que sempre sol comptar amb la col·laboració dels veïns i veïnes de Morella, arreplegant-se al voltant d’una tona de roba.

Més informació: |