20 grups polítics es comprometen a prohibir la tècnica de la fractura hidràulica si arriben a governar

comarquesnord.cat . Els Ports . dijous, 15 de maig de 2014 .
Etiquetes: ,

La pressió social en contra de la fractura hidràulica continua donant els seus fruits, mostra d’això és el compromís adquirit, aquest dimecres, per un total de 20 grups polítics per a la seva prohibició. Aquesta setmana s’han ajuntat, al Congrés dels Diputats, 21 plataformes contra el fracking de diferents punts del territori espanyol, la Plataforma per un Nou Model Energètic i més de 40 col·lectius socials de diversa índole, per recaptar el compromís públic i per escrit de 20 partits polítics per prohibir la tècnica de la fractura hidràulica si arriben a governar.

Amb aquesta iniciativa tant plataformes com els polítics signataris, volen deixar constància de manera pública la seva postura de rebuig total a aquesta polèmica tècnica. Cal recordar que l’actual Govern va modificar la llei d’hidrocarburs amb la finalitat de donar marc legal a la tècnica de la fractura hidràulica i la concessió de nombrosos permisos de recerca en tot l’estat restant així sobirania a les regions afectades per aquests permisos.

S’espera que amb aquest reeixit acte s’aconseguisca d’una banda un compromís sòlid per part de les agrupacions polítiques en la lluita contra el fracking i per l’altra enviar un clar missatge a les grans empreses interessades en aquest tipus de projectes, no ho van a tenir res fàcil donada la forta oposició ciutadana que s’està produint en tots els territoris afectats.

Més informació: |