El Valderrobres ha de patir contra el Pena-roja (1-0) per seguir somiant en la Promoció

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . diumenge, 18 de maig de 2014 .
Etiquetes: ,

El Valderrobres i el Pena-roja van protagonitzar este diumenge un d’eixos partits que es viuen més dins del camp que a la grada. Un partit més tècnic que vistós. Més físic que de gols. Més explosiu que d’ocasions. Nou derbi del Matarranya que al final es van endur els de casa per la mínima (1-0) gràcies al solitari gol de Saumell als 5 minuts de la segona part. Valderrobres va recuperar la pilota al mig del camp, agarrant la defensa del rival descol·locada, fent el gol per baix. Va ser pràcticament l’únic error d’un Pena-roja que defensivament va estar molt correcte. Valderrobres va dur el ritme del partit i va posar el toc de pilota. Pena-roja va buscar les contres i les pilotes aturades per a fer mal al rival. La primera part va acabar sense gols (0-0), encara que va haver bones ocasions de perill a les dos porteries. La més clara del Valderrobres, una rematada molt fluixa de cap que va parar bé Lombarte. La millor del Pena-roja, un xut de vaselina de Javi que marxe fregant el pal de la porteria de Montserrat. A la segona part, el guió va ser paregut. El Valderrobres sabia de la importància dels 3 punts per seguir lluitant per la promoció. Pena-roja no volia fallar, i d’alguna manera seguir en la magnífica segona volta que ha firmat esta temporada. Només començar la segona part, però, Valderrobres recupere una pilota al mig del camp, descol·locant la defensa del Pena-roja, Saumell guanye per velocitat el seu marcador i fa l’únic gol del partit. Amb el (1-0) van arribar els minuts de més nervis del Pena-roja, amb moltes faltes i un futbol molt travat. Els minuts passaven i les ocasions no arribaven. La més clara per als visitants, una de Ian que va marxar desviada. Segurana va marcar per al Valderrobres en posició incorrecta, i el gol que hagués suposat la tranquil·litat no va pujar. Els dos equips van arribar molt cansats a la fi del partit, sobretot pel gran desgast físic que va suposar el derbi.

. La versió local

L’entrenador del Valderrobres, José Vicente Rebullida, va concretar que “sabíem que seria un partit molt difícil. La classificació no diu res. És un derbi, i els dos equips estaven molt motivats. Molt de respecte. Ningú volia fallar. I era d’esperar que qui marqués el primer gol s’emportaria el partit”. Rebullida va afegir que “Pena-roja va crear perill a pilota parada. El rival estava molt tancat. Vam tocar molt la pilota. Però era difícil arribar a la porteria. Estàvem empatats a ocasions”. Al vestidor “vam parlar de tindre paciència. De buscar un despiste i trobar el gol”. I va arribar. “Tenim gent molt ràpida i amb tècnica. És cert que les defenses van estar molt concentrades, i això vol dir que els equips estaven molt posats en el partit. Vam tindre sort d’aprofitar-la i marcar-la. A partir d’aquí vam estar més tranquils. No molt, però una mica”. De nervis se’n van veure fins al minut 90. “Però al final, patint, vam sumar els 3 punts”. Tant un equip com l’altre va acabar rendit. Partit molt físic, “que vol dir que el partit es va viure de forma molt intensa i tots van donar el màxim”. En relació als seus, “content. Vam saber guanyar, vam saber patir, vam saber jugar”. I pel que fa al rival, “va jugar molt diferent que al partit d’anada. Sabien què havien de fer. Futbol directe. No ens deixaven jugar i van plantejar molt bé el partit”.

Amb esta victòria, Valderrobres s’assegura la tercera plaça, sumant 70 punts, i lluitarà fins a l’últim segon per la plaça de promoció. Jugaran a Castellseràs. Teruel B, per la seua part, viatjarà al camp del Torrecilla.

. La versió visitant

El segon entrenador del Pena-roja, Óscar Viña, va apuntar que “vaig veure els nostres jugadores amb moltes ganes, bastant concentrats. És cert que teníem moltes baixes al mig del camp i vam posar defensors al seu lloc, sent més defensius del que som habitualment. Però sabem com és el Valderrobres. Són molt ràpids, obren molt bé les bandes i aprofiten molt bé les diagonals”. El segon entrenador de Pena-roja va afegir que “vam plantejar la primera part jugant darrere, amb l’objectiu de no encaixar gols i aprofitar la pilota parada”. El desgast del Pena-roja va ser enorme. “L’equip va córrer molt. Pensàvem que a la segona part seria molt difícil sostindre el ritme. Però els jugadors van respondre molt bé i ens van sorprendre de manera molt grata”. La llàstima va ser el gol. “L’única vegada que ens van agafar descol·locats en defensa, perquè veníem d’un córner a favor, ens fan gol”. Encara així, satisfets pel partit dels seus i del gran esforç que van fer durant els 90 minuts. Pel que fa al rival, Viña va considerar que “ens coneixem tots. Van jugar molt a la pilota, buscant bandes, però els vam tapar totes les eixides i no els vam donar espais”. Pel que fa als seus, molt contents de l’esforç fet.

Amb esta derrota, el Pena-roja es manté en la 9ena posició, sumant 42 punts. L’equip tancarà temporada amb un nou derbi. Diumenge rebran al Calaceit.

Més informació: |