El Mussol del Matarranya farà els primers vols a Calaceit i Pena-roja

comarquesnord.cat . Calaceit . dimarts, 20 de maig de 2014 .
Etiquetes:

El Mussol del Matarranya està tancant els ‘vols’ previstos per a este 2014. La majoria d’ells s’acumulen entre l’agost i el setembre, durant les Festes Patronals repartides pel Matarranya. Però hi ha dos destinacions possibles este mes de juny. La primera d’elles serà Calaceit, coincidint amb les Festes de Primavera. El viatge del Mussol serà eixe dissabte 7 de juny. Dos setmanes després, el Mussol del Matarranya té previst anar al Franja Rock de Pena-roja, que serà el pròxim dissabte 21 de juny. La iniciativa que impulsa el Departament de Joventut de Comarca del Matarranya tirarà endavant, com es fa des de la seua creació, sempre que un mínim d’usuaris s’interessen pel este servei. L’autobús nocturn recorrerà el Matarranya si hi ha mínim 30 jóvens inscrits el dimarts previ a cada eixida.

El tècnic de Joventut, Arturo Queral, va explicar que “es tracta de que puguem viure les festes que es fan al territori sense necessitat d’agarrar el cotxe i xalar una mica més de la festa”. Les primeres eixides estan previstes el pròxim mes. “Tindrem Mussol del Matarranya per al 7 de juny, en dissabte, previst a les Festes de Primavera de Calaceit. I després tindrem una segona eixida el 21 de juny a Pena-roja, també en dissabte, quan celebren el Franja Rock”. Els requeriments seran pareguts als de les últimes edicions. I les eixides, també. A banda de Calaceit i Pena-roja, el Mussol del Matarranya estarà disponible a finals de juliol, coincidint amb les festes d’Arnes. Estarà disponible tot el mes d’agost i setembre, fins arribar a les festes d’octubre de Queretes. El servei de bus nocturn, obert a jóvens d’entre 16 i 35 anys.

La ruta es farà sempre i quan hi haja un mínim de 30 jóvens interessats, i en funció de la procedència dels usuaris faria unes rutes o unes altres. L’hora d’eixida variarà segons els pobles que ha de recórrer. L’hora de tornada, les sis de la matinada. Queral va recordar que “els autobusos són grans i necessitem d’un mínim de participants per fer la ruta”. Un servei que no surt a tots els pobles, però sí que és útil per a les festes més participatives del Matarranya. “Un servei que pot ser bastant interessant”, va recalcar el tècnic de Joventut. En relació als menors d’edat -sempre majors de 16 anys-, hauran de portar també l’autorització dels pares, dels tutor o un major. Per inscriure’s a la ruta del Mussol del Matarranya caldrà presentar la inscripció i portar el rebut bancari abans del dimarts previ al dissabte que ha de volar el Mussol.

Més informació: