Els alcaldes i portaveus del PSPV de Castelló diuen no al fracking

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 20 de maig de 2014 .
Etiquetes: , , , , ,

Els dirigents socialistes han unit forces per a “demanar la prohibició imminent i sense excepció de la investigació, l’exploració i l’explotació de fonts d’energies fòssils mitjançant la tècnica del fracking” en un acte emmarcat en la campanya electoral per a les Eleccions Europees del proper 25 de Maig. Així s’han pronunciat els alcaldes i portaveus del PSPV -PSOE en l’acte que ha tingut lloc a Morella, en què també han reclamat “la restricció de tota comercialització i importació de fonts d’energia fòssils procedents de la fracturació hidràulica, així com seva reinjecció”.

Per a això, “és urgent una modificació de la Llei de Mineria, així com la implementació de normes i directives europees que permeten iniciar un model energètic eficient i basat en una aposta clara per les energies renovables i el desenvolupament sostenible dels recursos naturals”, han assenyalat. “La riquesa a protegir són els recursos naturals, com pot ser l’aigua superficial i dels aqüífers, el patrimoni forestal i la ruralitat com a model de vida a seguir per preservar i consolidar els nostres territoris, a més amb l’objectiu de contrarestar les polítiques conservadores que no han suposat ni un avence en les últimes dues dècades”, afegeixen.

D’aquesta manera el PSPV provincial, a través dels seus representants locals, inclosos representants de candidatures independents, reafirma la seva postura contundent i contrària a aquesta pràctica d’extracció que “implica riscos en els ciutadans, com ara la contaminació atmosfèrica o d’aqüífers, la modificació paisatgística i els terratrèmols, entre d’altres perills”.

Els alcaldes i portaveus socialistes han apostat “per una gestió sostenible del medi en què els recursos naturals segueixin sent béns públics i no pateixin privatitzacions que provoquin la seva explotació agressiva i insostenible, com ve succeint amb el fracking”.

Així mateix, alcaldes i portaveus socialistes han volgut recordar que “a diferència del Partit Popular, que ha demostrat una actitud poc clara i incoherent, retardant un posicionament clar en els seus ajuntaments, i amb la seva negació a signar el compromís contra el fracking al Congrés i votant a favor de la seva extinció en l’àmbit municipal, el PSPV ha mantingut sempre una postura de rebuig inequívoc i invariable cap a aquest tema”.

Finalment, cal destacar que al costat de alcaldes i portaveus, l’acte ha comptat amb la presència del secretari general del PSPV i candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el secretari general provincial, Francesc Colomer, el candidat socialista al Parlament Europeu, Samuel Falomir i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

Més informació: | | | | |