El fotògraf Matthias Istvan Horvath mostra una imatge de Morella al diari Neue Zuercher Zeitung

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 25 de maig de 2014 .
Etiquetes: ,

Les pàgines de cultura del prestigiós diari alemany Neue Zuercher Zeitung portaven recentment una imatge de Morella. Es tracta d’una curiosa fotografia de l’artista i físic Matthias Istvan Horvath, que fa servir en els seus treballs la tecnologia dels infrarojos. Matthias ha escollit la capital dels Ports per a un dels seus treballs.

Les seves imatges, com s’explica en el reportatge, no són paisatges ni arquitectures quotidianes, sinó que presenten una estranya aparença. “Aquest és l’efecte fusta causat per la tècnica infraroja”, aclareix Matthias, que fa que arbres i fullatge -per exemple- que es pressuposen d’un verd intens apareixen d’un color groc pàl·lid.

Horvath tria sobretot paisatges, l’arquitectura i els llocs històrics. “Un lloc agradable de vegades té un costat fosc. No obstant això, cada observador ha de tenir la seva pròpia visió.”, declara al diari alemany. A Matthias Istvan Horvath, que ja ha guanyat diversos premis en concursos de fotografia, li agrada experimentar. És important destacar, no obstant això, la llibertat d’elecció del tema: “No es tracta de buscar alguna cosa específica, sinó de passar-ho bé amb el que faig.”

. Fotògraf i físic
Matthias Istvan Horvath porta més de 20 anys fascinat alhora per la fotografia i per la tecnologia d’infrarojos. “En la meva joventut el meu pare em va infectar l’afició a la fotografia”.

“M’agrada jugar amb els contrastos. Com substituir pel color vermell un blau, per exemple, del cel, amb això temes comuns adquireixen un efecte especial. Sembla banal, però no ho és.”, conclou el reportatge de Monika Wegmann.

Més informació: |