Morella celebra avui el ple ordinari corresponent al mes de maig

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 26 de maig de 2014 .
Etiquetes: ,

Morella celebra avui el ple ordinari corresponent al mes de maig. Entre els principals punts de debat estarà l’aprovació dels Plans Provincials i les tres mocions que presenta l’equip de govern per exigir a la Diputació un nou Pla d’Ocupació conjunt amb els ajuntaments, per instar la Generalitat Valenciana a què desbloquege i obrisca Morella la Vella i una altra sobre els fons PAC per als municipis de muntanya. A més es tractaran altres temes d’interès per a la localitat, com el finançament del Pla de Millora Energètica, la signatura del conveni anual amb la Creu Roja o el protocol operatiu front el risc de nevades. La lectura de l’informe d’alcaldia i els comptes de tresoreria completaran els dotze punts del ple.

Mitjançant els Plans Provincials, l’Ajuntament de Morella executarà diferents obres a la localitat, tant a l’interior de les muralles com a l’Hostal Nou, a Xiva i a Ortells. Aquestes seran importants actuacions per avançar en l’estat de renovació urbana de les localitats, així com per començar la rehabilitació d’alguns immobles i millorar l’entorn dels municipis. Cal recordar que en aquests moments s’estan duent a terme diverses actuacions a Morella i a Ortells, que també persegueixen aquests objectius.

D’altra banda, un dels temes importants que tornarà al ple serà l’exigència de la reapertura de les pintures rupestres de Morella la Vella. La Generalitat Valenciana manté tancat aquest enclavament Patrimoni de la Humanitat des de fa més de quatre anys. Per això, l’equip de govern tornarà a presentar una nova moció perquè la situació es solucione, que es puga reobrir aquest enclavament i aprofitar-lo turísticament per generar ocupació. Una altra moció important és la del Pla d’Ocupació, ja que des del consistori morellà es tornarà a instar a la Diputació a unir forces a favor de l’ocupació. Així, es proposarà la creació d’un pla d’ocupació conjunt entre l’administració provincial i els ajuntaments, després del fracàs del pla anunciat per la Generalitat.

Més informació: |