LA FALSA: “Davant d’un nou panorama polític”

Joan Carles Marcobal . 1 de juny de 2014 .
Etiquetes: , , , ,

No cal ni dir que les eleccions europees celebrades el passat diumenge deixen un mapa polític al qual no estem gens habituats, per sort per a alguns i per desgràcia per a altres. Per primera vegada des dels temps de la UCD els dos partits majoritaris actuals no han arribat al 50% dels vots emesos. Els pèssims resultats per a PP i PSOE ja ha tingut les primeres conseqüències: Rubalcaba se’n va i Rajoy, Cañete, González Pons i Alberto Fabra segueixen encantats d’haver-se conegut, com si res anés amb ells.

Indiscutible augment d’Esquerra Unida tot i que s’ha vist perjudicada per l’aparició de ‘Podemos’ de Pablo Iglesias, diuen que la sorpresa. Tant ho ha sigut que al País Valencià, tot i posar a Jordi Sebastià al Parlament europeu, la formació Compromís s’ha vist relegada al sisè lloc. Aquesta formació que a Europa es presentava ara amb Equo, Chunta Aragonesista i altres formacions (Primavera Europea), i que en altres comicis europeus ho feia amb CiU, ja li ha fet una tancadeta d’ulls al partit d’Iglesias per mig d’Enric Morera.

Increment de presència europea d’UPiD, que li ha arramblat els vots al PP que no ha pogut el VOX de Vidal Quadras. A Brussel·les també anirà el televisiu i demagog Javier Nart. Amb tot, la veritable guanyadora dels comicis va ser l’abstenció, la meitat de l’electorat espanyol ni se va creure els missatges dels partits tradicionals ni va voler seguir amb els experiments que sempre se fan a les eleccions europees i que ja van començar amb l’escó de Ruiz Mateos en el seu moment.

Més informació: | | | |