Morella acull dos importants congressos d’informàtica i noves tecnologies en set dies

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 4 de juny de 2014 .
Etiquetes: ,

Morella serà la seu de dos importants congressos de la Universitat Jaume I en els pròxims set dies. El primer d’ells tindrà lloc els dies 7 i 8 de juny i tractarà sobre Guifi.net i xarxes lliures. Cal destacar que serà la primera vegada que aquesta trobada es realitze fora de Catalunya i que a la comarca dels Ports, aquestes tecnologies tenen un elevat grau d’implantació. El segon, es durà a terme la propera setmana, els dies 11, 12 i 13, i portarà per títol “Congrés Nacional d’Investigació: XXII Jornades de Concurrència i Sistemes Distribuïts”.

El regidor de tecnologies de la informació i comunicació, Ernest Blanch, ha agraït la col·laboració de la Universitat Jaume I i assenyalava que “és molt especial que se celebre una trobada sobre Guifi.net i xarxes lliures en la nostra localitat, ja que, d’una banda, aquestes tecnologies tenen un elevat nivell d’implantació en aquesta zona, i d’altra, serà la primera vegada que aquest congrés es celebre fora de Catalunya”. També cal destacar que al congrés de Guifi.net s’organitzarà un programa especial d’activitats obertes al públic en general.

Pel que fa a les Jornades de Concurrència i Sistemes Distribuïts, estan organitzades per la Universitat Jaume I, la Societat de Computació Concurrent i Distribuïda i el IEEE Computer Society- Spanish Chapter. L’objectiu fonamental d’aquestes jornades és donar a conèixer el treball que els diferents departaments universitaris, centres de recerca, departaments de R+D i empreses del sector informàtic desenvolupen en l’actualitat en temes relacionats amb la concurrència i els sistemes distribuïts (programació concurrent, sistemes en temps real, modelat, anàlisi i control de sistemes concurrents, llenguatges i arquitectures, etc. ).

. Guifinet a Morella
El regidor de tecnologies de la informació també destacava l’aposta de l’Ajuntament de Morella per la implantació de noves tecnologies al municipi. Un exemple d’això, és que a la localitat ja hi ha 400 usuaris que gaudeixen del Guifinet, sistema protagonista del primer dels congressos, i sumant aquest número al d’altres municipis dels Ports, es demostra que és un servei molt important per a les zones rurals. Aquest servei permet l’arribada d’Internet a llocs als quals no arribava. A més, des de l’Ajuntament de Morella també es realitza un esforç per ampliar el coneixement d’informàtica i noves tecnologies a veïns i veïnes de totes les edats, a través de la programació de diversos cursos durant tot l’any.

. Converses de Morella
Cal recordar que Morella ha potenciat aquest any el turisme de congressos, ja que commemora el 600 aniversari de la trobada més important que ha albergat en tota la seva història: “Converses de Morella”. D’aquesta manera, per reivindicar la importància de la reunió mantinguda pel papa Benidicto XIII, el rei Ferran d’Antequera i Sant Vicent Ferrer, la localitat ha incrementat la seva aposta pels congressos. I per això, durant aquest 2014 albergarà prop de deu trobades de diferents entitats.

Més informació: |