LA FALSA: ‘Lo damos todo por nuestra selección…’

Joan Carles Marcobal . 15 de juny de 2014 . 1 comentari

Crec que anunciant la participació espanyola al Mundial hi ha una publicitat que diu més o menys que ho donem tot pels jugadors de la roja. I som tant badocs que així és, des d’aquest dijous en un mes ni ens importarà l’atur ni la monarquia ni els desnonaments. Tan sols ens importarà el futbol.

No farem gens ni mica de cas a les condicions amb les que els menors de països asiàtics fabriquen els balons amb els que jugaran les figures. Ni les condicions de semiesclavitud amb les que estan treballant els peons de la construcció de les instal·lacions de Qatar, mundial posat en entredit, per altra banda, per casos de corrupció.

No cal ni dir que les protestes dels educadors de Brasil que se manifesten darrerament perquè es financia millor el futbol que l’educació infantil seran apaivagades convenient i adequadament. I no ens cal anar a criticar altres països ni molt menys. Ací a Espanya, mentre molts de col·legis de ‘motu’ propi hauran d’obrir els seus menjadors a l’estiu per garantir al menys una menjada diària en condicions per a molts de menors, de guanyar el Mundial donarem 720000 euros a cada integrant de la selecció.

‘Lo damos todo por nuestros jugadores…’ Se’ns ompli la boca quan acusem gratuïtament de corrupció i de ser un/a lladre al primer regidor/a que ens passa per davant però ens convertim en fonamentalistes radicals disposats a peregrinar incondicionalment a la meca dels nostres colors, sense adonar-nos-en de la exigua qualitat humana d’aquells que els regenten i gestionen. Així ens va!

1 comentari

  1. Cap problema. No em sent gens representat per la selecció espanyola de futbol. Ni tan sols sabia que ahir perdessin el seu primer partit. M’ho han dit uns amics avui de matí al mercat de Felanitx. Seguesc interessat per temes molt més importants. Confii que siguin desqualificats molt aviat, ens estalviaran despeses i molèsties a tots plegats. Per cert, no coneixia el vostre web i és fantàstic. Jo conec una mica aquestes comarques i m’agrada molt visitar-les. Salutacions