La Diputació recupera i publica el catàleg inèdit de Manuel Milián Boix de 1930 sobre l’art sacre de tota la província

comarquesnord.cat . Castelló . dilluns, 16 de juny de 2014 .
Etiquetes: , , ,

El saló de Recepcions de la Diputació de Castelló ha estat l’escenari triat per presentar l’Inventari Monumental Dertusense de Manuel Milián Boix (Morella 1908-1989), una obra inèdita datada en 1930 que cataloga tot l’art sacre de la província en l’època, abans que es destruís part d’aquest patrimoni durant la Guerra Civil.

En paraules del president provincial, Javier Moliner, es tracta de “un veritable tresor, doncs després de 80 anys veu la llum un dels testimoniatges més importants del segle XX de Castelló. Avui es fa justícia a la figura de mossèn Manuel, ja que gràcies al seu esforç podem gaudir tots els castellonencs i els milers de visitants del patrimoni heretat dels nostres avantpassats, part d’ell exposat en l’exposició La Llum de les Imatges”.

En la presentació d’aquest important document també han participat els bisbes de Tortosa, Enrique Benavent, i Sogorb–Castelló, Casimiro López, a més de dos dels autors que han escrit la introducció, Manuel Milián Mestre, nebot de mossèn Manuel, i Josep Alanyà, director de l’Arxiu Diocesà de Tortosa, així com la directora general de Patrimoni de la Generalitat Valenciana, Marta Alonso, institució que juntament amb la Diputació de Castelló ha editat el llibre.

“No solament hem aconseguit posar en valor el nostre patrimoni i obrir noves oportunitats als nostres pobles, sinó que també hem aconseguit unir de nou a les persones ajusto a uns valors que estan per sobre de tota ideologia i creences”, ha afegit Moliner.

Més informació: | | |