LA FALSA: “La venjança d’Holanda”

Joan Carles Marcobal . 22 de juny de 2014 .
Etiquetes: ,

Diuen que els holandesos ens la tenien jurada des de la final de fa quatre anys però això és dir poc, jo crec que anaven per nosaltres des dels temps del vell duc d’Alba. I s’han venjat, home si ho han fet! Quan els escric encara no ha jugat Espanya el segon partit contra Xile, esperem que no se’n recorden del segle XVI. S’aveïnen temps històrics (ja no parlo de futbol) i Espanya es disposa a canviar de rei.

Quant fàcil és canviar de monarca i que difícil sembla fer modificacions a la Constitució! El moment es vol que siga tan remarcat en la història que fins i tot l’alcaldessa de Madrid, Ana Botella, ha publicat un ban, en castellà afortunadament però a anys llum de la qualitat literària dels publicats en el seu temps pel ‘vell professor’ Enrique Tierno Galván. La primera edil madrilenya vol que tot Madrid s’engalane de banderes -monàrquiques, és clar- i que la ciutadania madrilenya baixe al carrer per commemorar l’esdeveniment com si del soterrament de la reina Mercedes es tractés: ‘para llorarla fue todo Madrid…’ No ho té malament Felip VI per ocupar el lloc, tan sols compta amb la pretensió contrària d’algun pseudofamiliar per ocupar també la corona.

Més difícil serà per als aspirants a la secretaria general del PSOE, fins a quatre noms es barallen per que la militància socialista trie el seu nou dirigent. És el que hi ha, canvi de titular al càrrec del rebut de la llum a la Sarsuela, esperem que alguna cosa més que canvi de titular al PSOE, Mundial delicat per a Espanya i Sant Joan… penseu en les macetes.

Més informació: |