Música, diversió i compromís en el Franja Rock 2014

comarquesnord.cat . Pena-roja . diumenge, 22 de juny de 2014 .
Etiquetes: ,

Reacció, sentiment i compromís. Pena-roja va celebrar un Franja Rock carregat de propostes culturals i musicals. Coincidint amb la commemoració de l’Any Desideri Lombarte i de la Trobada Cultural del Matarranya, els jóvens de Pena-roja van organitzar una bona festa en tots els sentits. Les activitats van començar el mateix divendres 20 per la nit, amb sopar popular, Trivial Pena-rogí i festa del soci. Jornada pensada per als jóvens de Pena-roja i que va tindre en el moment més entretingut la celebració d’un nou Trivial local. Preguntes vinculades a la vila i proves de mil formes diferents que van convertir Penya Perduts amb els guanyadors d’esta última edició.

Dissabte va arribar el fort de la festa. Ben prompte van començar les activitats infantils, que es van complementar en les jornades commemoratives dels 25 anys de l’Associació Cultural del Matarranya. Per la tarde, sessió de xarrades reivindicatives al voltant dels conflictes de l’aigua. Van estar presents entitats vinculats a projectes hidrogràfics de l’Ebre. Per un costat, El Bergantes no se toca d’Aiguaviva, acompanyats d’Aturando Yesa d’Artieda i de la Plataforma en Defensa de l’Ebre. Les xarrades van anar complementades de fireta de cervesa artesanal en la que van estar convidats la Birrola d’Arnes i La Roqueta d’Albelda. Coincidint amb la fireta de cervesa, l’Associació de Jóvens va presentar la samarreta commemorativa de l’Any Desideri, on destaquen tots els masos del terme municipal de Pena-roja.

La festa es va tancar a la nit. L’Edifici Multiusos es va omplir de bona música i variats estils. Els valencians Vadebo! van encetar la nit amb les cançons que conformaran el seu primer disc. Després va arribar el plat fort de la nit. Els veterans Boikot van pujar sobre l’escenari, oferint un repertori de més d’hora i mitja on van interpretar les cançons més conegudes. No van faltar temes com Tekila, Sin tiempo para respirar, Inés, De espaldas al mundo, Korsakov o Kualquier Día, que va estar acompanyada d’un ampli popurri de clàssics. Després de l’actuació estel·lar de la nit, va arribar el moment dels Atzembla, jove formació valenciana de molt de futur. La nit la van tancar La Llitera Tropical i les seues músiques. Pel Franja Rock 2014 s’hi van passar unes 400 persones.

Més informació: |