Les obres de la carretera N-232 es reprendran este mateix 2014

comarquesnord.cat . Mont-roig . dilluns, 23 de juny de 2014 .
Etiquetes: ,

Tal i com va explicar Ràdio Matarranya a l’eixida de la clausura de la ‘Campanya dels productes, comerç i serveis del Matarranya’ celebrada dijous a Vall-de-roures, les obres de la carretera N-232 es podrien reprendre en qüestió de mesos. Una estimació que ha confirmat esta mateixa tarde el secretari d’estat d’Infraestructures, Rafael Català, en la seua compareixença a la Comissió de Foment celebrada avui. Les obres es podrien reprendre en qüestió de mesos i comptarien amb uns 3 milions d’euros, suficients per a les primeres actuacions. Una vegada començades, l’interès de Foment seria treballar-hi de forma ininterrompuda i enllestir els pocs més de 13 quilòmetres de tram que separen la Pobleta de Ràfels.

Des del Matarranya, la setmana passada ja s’especulava sobre esta possible novetat en relació a les infraestructures i inversions al territori. Veïns de Mont-roig van reconèixer que l’empresa Rover Alcisa havia preguntat sobre oficines i allotjaments. Des del territori, però, il·lusió continguda. Francisco Esteve, president de Comarca, va apuntar en la taula rodona de dijous que “primer ho hem de veure, fa més de 40 anys que ens ho prometen”. Responia d’esta manera a un empresari de Mont-roig, que defensava major implicació turística en connexió senderística entre el Matarranya i Els Ports, coincidint també amb l’interès suscitat de l’Estat per reprendre la N-232. Alcaldes del Matarranya i Els Ports han demanat calma per males experiències anteriors.

Sense anar més lluny, els Pressupostos Generals de 2013 contemplaven una inversió de 677.000 euros que encara no s’han executat, així com la partida de 3 milions que es preveuen invertir este 2014. L’esborrany dels Pressupostos contempla que s’invertiran un total de 74 milions d’euros a la carretera. Una inversió que és una reivindicació història dels veïns del Matarranya, com a nexe estratègic i d’eixida al mar Mediterrani. La paralització de les obres ha deixat alguns trams en molt mal estat, com ara un parell de revolts entre Mont-roig i Torredarques en els quals hi ha risc d’ensorament. Este tram de la N-232, conegut com la carretera maleïda, ha patit tot un munt d’imprevistos, cosa que fa que més de 20 anys de promeses encara no s’hagin complert.

. Una novel·la

Durant la sessió d’avui, el senador José María Fuster ha fet tot un seguit de preguntes en relació a les obres de la carretera. El senador del PAR ha preguntat sobre la situació tècnica i administrativa del tram de carretera comprès entre Ràfels i el límit provincial amb Castelló, així com l’estat d’execució dels diferents trams per condicionar la N-232 per convertir-la en autovia. Fuster ha considerat que la finalització d’esta carretera “és una qüestió de dignitat”, perquè “són 13 quilòmetres de carretera que connecta els mars Cantàbric i Mediterrani” amb més de 20 anys d’expedient obert. José María Fuster ha tirat també d’ironia, recalcant que la història que ha patit la carretera N-232 podria donar “per a una novel·la”.

Per la seua part, Rafael Català va considerar que “hem aconseguit plantejar un modificat d’obra sense cost addicional que permetrà donar continuïtat a les obres sense necessitat de procedir a la rescissió”. Català va afegir que el modificat està en tramitació i que “quan l’aprovem, reprendrem la reactivació de les obres, que es podria dur a terme durant 2014″. Estos 3 milions d’euros seran suficients per reprendre les obres, encara que l’interès de l’estat és agilitzar les obres i mantindre una execució ininterrompuda en els pròxims anys.

Més informació: |