L’escriptor Javier Sierra protagonitzarà el “Cita a Morella” el pròxim 13 de juliol

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 25 de juny de 2014 .
Etiquetes: , , ,

El programa “Cita a Morella” torna el proper 13 de juliol amb un convidat de luxe: Javier Sierra. L’escriptor protagonitzarà la conferència “El Mestre del Prado: a la recerca dels secrets de l’art”. Serra és l’únic autor espanyol contemporani que ha aconseguit situar les seves novel·les en el top ten dels llibres més venuts als Estats Units. L’autor té arrels morellanes, ja que la seva mare era d’aquesta localitat.

L’alcalde de Morella ha agraït a l’autor l’acceptació de la invitació i les facilitats que ha mostrat per venir a Morella i creu que “serà una jornada molt especial que també pot acostar fins a la nostra ciutat a molta gent”. Per la seva banda, la regidora de cultura, Maria Rallo, destacava que “és un autèntic luxe poder comptar a Morella amb un dels autors nacionals més coneguts i amb més prestigi, tant al nostre país com internacionalment”. A més, assenyalava que “aquest cicle pretén convertir Morella en un espai de reflexió i és tot un honor comptar amb molts dels periodistes o escriptors que han vingut a la nostra ciutat a impartir diferents conferències o presentar els seus llibres”. Finalment, afirmava que “Morella és cultura i hem de continuar potencian-lo comptant entre nosaltres amb importants escriptors, periodistes o docents”.

Les novel·les de Javier Sierra es tradueixen a més de quaranta idiomes i són font d’inspiració per a molts lectors que busquen alguna cosa més que entreteniment en un relat d’intriga. Format en el món del periodisme -va ser director de la revista Más Allá de la Ciencia durant set anys, a més de presentador i director d’espais en ràdio i televisió a Espanya-, ara inverteix el seu temps en investigar arcans de la història i escriure sobre ells. Ha donat a impremta títols molt populars entre els quals destaquen El sopar secret (publicat en 43 països), La dama azul (editat en altres 20), La ruta prohibida, Les portes templeres, El secret egipci de Napoleó o L’àngel perdut. El seu últim llibre El Maestro del Prado també ha tingut una gran acceptació i vendes i és el que dóna títol a la conferència que impartirà a la Sala de Justícia de l’ajuntament de Morella.

Cal recordar que el “Cita a Morella” és un espai que pretén convertir Morella en un lloc de reflexió cultural sobre diferents temes d’interès i d’actualitat. Entre 2013 i 2014 s’ha potenciat aquest cicle, portant a Morella a periodistes o escriptors del prestigi de Rosa Maria Calaf, Rosa Regàs, Víctor Amela, Elena Moya, amb les seus novel·les El Càtar Imperfecte i La Mestra Republicana, ambientades en Morella, Martí Gómez, Manuel S. Jardí o Manuel Milián Mestre. A més, el cicle es potenciarà en els mesos de novembre i desembre d’aquest any, amb la presència de més personalitats relacionades amb el món de les lletres.

Més informació: | | |