Vilafranca treu la cultura al carrer amb la Nit de l’Art

comarquesnord.cat . Vilafranca . diumenge, 6 de juliol de 2014 .
Etiquetes: ,

Vilafranca va celebrar la nit del dissabte 5 de juliol, des de les 22 hores fins a la 1 de la matinada, la Nit de l’Art. Els expositors es van situar en les Sales Gòtiques de l’Ajuntament, el Carrer Major, la Placeta de Baix, Carrer Sant Roc, al Pati de Sant Roquet, el pati de la casa senyorial d’Els Brusca, l’Ajuntament i el Carrer Abadia i Hospital. Va ser la prmera edició, organitzada amb motiu dels 775 anys de la Carta Pobla del municipi. Tot va començar amb l’espectacle La Familia, a càrrec de La Xalera, que va conduir als espectadors cap al nucli antic de Vilafranca. De de l’organització es mostraven molt contents en el desenvolupament de la Nit de l’Art.

Al carrer Major, Àlex Camañes va instal·lar la seva exposició “Motors d’un poble, Vilafranca”. A més Lacomba va oferir els seus olis i plumes, Patricia García les seves creacions en oli i Jacinta Gómez el punt de creu i el brodat.

A la Placeta de Baix, Grup de Ball i Rondalla de Vilafranca va mostrar una exposició de fotos i indumentària tradicional i al carrer Sant Roc, es va poder veure un bona representació de les manualitats que realitzen els veïns de la localitat com Frivolité, patchwork, brodats en tul o maquetes de construccions de pedra en sec, entre d’altres.

El body painting va ser una altra de les disciplines artístiques que va despertar l’interès dels veïns. Va ser gràcies a Etelvina Prades, Consuelo Plaja, Anna Folch, Grup de Boixeteres Guipur, Neus Julian, Mari Carmen Vicente i Javier Ferrer.

No va faltar la mostra artística dels alumnes del Ies de Vilafranca. Al carrer Abadia es van poder veure els acrílics de Xelo Prades, Santi Tena, Celia Castell, Inma Marquès i Vicente Bernad, a més de les aquarel·les de Carles Sanz i els “Socarrats” de Lola Ripollés. Així es va poder escoltar el quartet de clarinets de la Unió Musical de Vilafranca, a la rondalla, Dolces Cançons, el violoncel de Pere Joan Carrascosa o el cant coral a càrrec de l’associació Luis Miralles del Carro.

Joe Petraski i els carnissers del Tango van posar el punt i final a una iniciativa que va revolucionar la part antiga de la localitat. La Rabera Eclèctica, per la seua banda, va oferir un recital de poesia a càrrec de Susana Sebastià i altres col·laboradors i presentava el seu projecte ‘L’Interior’ a la Plaça de l’Església.

La Nit de l’Art ha estat organitzada pel grup d’animació La Xalera i el festival de teatre Capsigrany amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca.

Més informació: |