Morella exposarà l’obra de l’àlbum Jacovsky

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 8 de juliol de 2014 .
Etiquetes: ,

Les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella albergaran l’exposició sobre l’obra de l’àlbum Jacovsky de la col·lecció Fundació Bancaixa. Aquesta exposició s’ha pogut celebrar a Morella gràcies a un conveni de col·laboració signat entre el consistori morellà i la Fundació Bancaixa, en motiu de la celebració dels 600 anys de les Converses de Morella, l’encontre el Papa Luna, el Rei Ferran d’Antequera i Sant Vicent, sent un dels actes culturals més important i esperant que siga tot un èxit de visites.

La mostra s’inaugurarà, per part de l’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés i representants de la Fundació Bancaixa, el proper divendres 11 de juliol a les 20 hores a la Sala del Consell, i romandrà exposada fins al mes de setembre. Durant el mes de juliol, estarà oberta al públic els cap de setmana però a l’agost es preveu que estigue oberta tots els dies en l’horari habitual de 11 a 14 hores i de 16 a 19 hores.

L’obra de l’àlbum Jacovsky inclou gravats d’artistes com Arp, De Chirico, Calder, Erni, Ernst, Fernández, Ghika, Giacometti, Helion, Julio González, Kandinski, Léger, Lipchitz, Magnelli, Nicholson, Ozenfant, Picasso, Seligmann, Taeuber-Arp, Zadkine, Vulliamy, Torres García i Miró. Aquesta obra és un llibre il·lustrat amb 23 gravats i fou realitzada l’any 1935 pels artistes més importants de l’avantguarda surrealista i abstracta dels anys 30.

El llibre es va realitzar amb l’objectiu de finançar aquesta obra, “24 assajos”, que versava sobre tots aquestos artistes, però finalment no es va arribar a publicar per problemes amb l’editor, qui va desaparèixer amb els diners recaptats. L’àlbum Jakovsky es compon de fulls en blanc cosides per contenir els gravats, amb un breu prefaci de Jacovsky en què es barreja el menyspreu per la vida parisenca de l’època i el pressentiment dels horrors de la guerra que ell veia propera. En el seu origen, el llibre no va ser enquadernat, de manera que els gravats poden ser exposats amb facilitat.

La regidora de cultura, Maria Rallo, comentava que “Morella viu un any especial aquest 2014 amb el 600 aniversari de les Converses de Morella i hem d’agrair la col·laboració de la Fundació Bancaixa en sumar-se a les activitats de promoció cultural i turística de Morella”. A més, Rallo afegia que “amb aquesta magnífica exposició, la visita a l’edifici de l’Ajuntament, premi Europa nostra de restauració, compta amb un atractiu més, aplegant a milers de visitants durant els propers mesos”.

Aquesta exposició substituirà temporalment a la de Dinosaures i Tortugues als Ports, la qual està sent tot un èxit amb la visita de milers de veïns i turistes. D’aquesta manera, Morella segueix ampliant la seua oferta cultural amb aquesta completa exposició i permet gaudir tant als morellans i morellanes com als visitants que s’acosten a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella.

. Agenda intensa aquest cap de setmana
Recordem que aquest cap de setmana, a més de la inauguració d’aquesta exposició, Morella celebra la Festa de Sant Cristòfol i dissabte comptarà amb la visita del grup de dolçainers la Degollà d’Alcoi que realitzaran un cercavila i un concert en el Convent de Sant Francesc.

El diumenge a les 12:30 hores, l’autor Javier Sierra, ens parlarà del seu llibre “El maestro del Prado: en busca de los secretos del arte” a la Sala de Justícia de l’Ajuntament de Morella.

Més informació: |