El Fons de Compensació per les eòliques aporta 1,42 milions a Castelló per recolzar 27 projectes

comarquesnord.cat . Castelló . dimecres, 9 de juliol de 2014 .
Etiquetes:

La Conselleria d’Economia, a través de l’IVACE- Energia, destinarà aquest any a Castelló un total d’1,42 milions d’euros per recolzar 27 projectes de la província presentats al Fons de Compensació 2013. Aquesta quantitat procedeix del cànon de 2,6 euros per quilowatt instal·lat, que les empreses promotores del Pla Eòlic aporten cada any. Es produeix després d’aprovar el Govern fa dues setmanes el Reial decret d’energies renovables que significarà la reducció d’ajudes per a les empreses que, d’altra banda, sí tindran l’obligació de seguir compensant als municipis, com aquells on tenen instal·lats parcs eòlics i àrea d’influència.

Aquests fons han aportat a Castelló des de la seva engegada, en el 2007, 8,35 milions d’euros. Preveuen subvencions econòmiques per a les localitats on s’està desenvolupant el Pla Eòlic, impulsades per la Generalitat per revitalitzar zones de l’interior i beneficiar el seu desenvolupament. A través d’aquesta línia, l’IVACE- Energia cada any convoca projectes presentats per les corporacions locals que suposin la millora de les infraestructures rurals i de serveis.

Segons apuntava el director general d’energia, Antonio Cejalvo, l’objectiu ésque tots els municipis de la zona que d’alguna forma estan inclosos en el Pla Eòlic es vegin beneficiats i no solament aquells en els quals s’han construït parcs eòlics. Actualment, a la província de Castelló existeixen 15 parcs eòlics en funcionament. Pertanyen a les zones 1,2,3 i 6 i estan situats a les comarques dels Ports i Alt Palancia.

A les zones 1, 2 i 3, que corresponen a la nostra comarca, es repartiran 949.890 euros per subvencionar projectes en els municipis de Forcall, Morella, Palanques, Olocau del Rei, Todolella, Ares del Maestrat, Castellfort, Cinctorres, Portell, La Mata, Sorita, Vilafranca, Villores i la Mancomunitat dels Ports.

Es subvencionen projectes d’energies renovables, tant construccions d’instal·lacions d’aprofitament d’energies com a organització d’accions de divulgació: tallers, cursos, fòrums o xerrades. A més, es financen projectes de millora de les condicions socioeconòmiques dels municipis: camins rurals, xarxa viària rural, accés a pedanies, vials d’accés a masos o projectes d’electrificació rural, entre d’altres.

Més informació: