El segon ‘Matarranya Íntim’ s’arrecerarà a Mont-roig

comarquesnord.cat . Mont-roig . divendres, 11 de juliol de 2014 .
Etiquetes: ,

El segon Matarranya Íntim desembarcarà este agost a Mont-roig amb una desena de propostes multidisciplinars per tots els públics que es desenvoluparan a l’interior de les cases del poble i altres espais no convencionals. Organitzat per Francachela Teatre i Comarca del Matarranya, el Festival traçarà una ruta escènica pel poble amb espectacles que aborden el fet teatral des de les seues múltiples variants. Peces d’art en viu, de reduït format i durada, que tindran com a escenari les cases del poble i uns altres espais no convencionals, com ara l’antiga presó medieval, la capella del Portal de Sant Domènec o l’ermita de la Consolació.

Dissenyada per a espectadors de totes les edats amb ganes de viure noves experiències escèniques, la programació d’enguany proposa una desena d’espectacles que aniran des del teatre, la dansa o la performance, fins al impro-clown, el vodevil, el teatre de titelles o videomapping. El Matarranya Íntim busca acostar les arts escèniques d’avantguarda a les poblacions rurals de la comarca del Matarranya i donar visibilitat a la seua riquesa patrimonial. La seua primera edició es va celebrar l’any passat a Ràfels, localitat que cedirà enguany el relleu a Mont-roig, celebrant-se el Matarranya Íntim al llarg de la Setmana Cultural del poble.

Matarranya Íntim sorgeix com a extensió del ja consolidat festival valencià Cabanyal Íntim, un projecte pioner al País Valencià en portar el teatre emergent a l’interior de les cases particulars, i que va nàixer el 2011 per donar suport a la lluita de l’històric barri mariner, amenaçat per l’especulació urbanística, l’enderrocament i la degradació. La programació oficial del Festival es desvetllarà en una pròxima roda de premsa per al pròxim dimecres 22 de juliol, a les 12 del matí, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Mont-roig, en la que estarà el director del Festival, Jacobo Roger, i els responsables municipals i comarcals.

Més informació: |