LA FALSA: “Democràcia interna”

Joan Carles Marcobal . 13 de juliol de 2014 . 3 comentaris

La militància socialista del PSOE es disposa a viure aquest diumenge 13 de juliol una festa democràtica, es tracta de l’elecció del seu nou secretari general, després de l’anunci d’Alfredo Pérez Rubalcaba de deixar el càrrec. No és la primera vegada que els/les integrants d’aquesta formació trien els seus dirigents però sí que el PSOE és l’únic partit que ha triat esta fórmula, encara que no sempre.

En la major part de les ocasions és un congrés qui tria els màxims mandataris d’un partit, altres vegades és una designació ‘digital’ la forma d’escollir un dirigent, és a dir, a dit. Impactants i noves formacions com puga ser ‘Podemos’ de Pablo Iglesias, no es caracteritzen en el seu poc temps de vida per la seua democràcia interna, tant i més quan esgarrifant és que l’anagrama/imatge d’un partit sigue la efígie del seu propi líder, sona a cabdillisme.

En altre ordre de coses, també m’agradaria parlar de la, com a mínim, curiosa i extravagant iniciativa del govern del PP de regular per llei quan ha de dimitir un càrrec polític, si quan és imputat o quan comença la vista oral. La proposta no és, no molt menys, traure els corruptes de la política sinó mantenir-los per un igual i en les mateixes condicions dintre de la mateixa, corruptes sense discriminacions entre ells. Tot açò en la mateixa setmana en la que el Sant Pare ha demanat perdó pels delictes sexuals contra menors dintre de l’Església. Demanar perdó està molt bé però també fa falta justícia.

/span> comentaris

  1. Monedero, no pensa el mateix: Monedero: “En el PSOE han hecho unas primarias por el empuje de Podemos”

    http://www.cuatro.com/las-mananas-de-cuatro/2014/julio/14-07-2014/Monedero-Podemos-PSOE-primarias-empuje_2_1827555063.html

  2. Un aplaudiment per la demagògia que conté aquest article. Em pareix graciós que es diga que un partit deixe de ser democràtic per l’anagrama triat per a les paperetes de les eleccions europees (Òssia no és el logotip del partit) aquest anagrama i tantes mesures d’urgència mes es va triar perquè els votants reconegueren la papereta a cop de vista -que és per al que serveix un logotip, clar- doncs es va considerar la joventut del projecte i la popularitat de Pablo Iglesias era molt major que la de Podemos en si -hui en dia encara hi ha algun despistat que altre que no te ni idea, el “rodillo” mediàtic fa bé les seues funcions-.

    Subscric amb l’enllaç del comentari anterior, que Podemos ha aportat a la hegemonia una motivació dels ciutadans a interesarse mes per la política fent que les altres formacions polítiques comencen a tremolar i a prendre mesures apresurades.

    Per altra banda m’agradaria llançar un parell de retòriques per als altres lectors: Quin tipus de democràcia exerceix el PSOE, qui ha pogut presentarse a la candidatura?, i qui ha triat que foren aquests tres? Eren els més preparats o els més obedients?

    Demagògia de la vella escola, amb aquesta jugada pròpia de UPYD el PSOE perd popularitat davant els que tenim els ulls oberts. Triar un secretari general que, per guapo que siga no representa a la majoria de la ciutadania, ha segut un altre gran error.

    Pedro Sanchez es CASTA, va ser membre assessor de l’assemblea de Caja Madrid i per tant te relació amb el Caso Blesa.

  3. Jo, se te ha olvidado decir que Pedro Sánchez mató a Kennedy y que fue el causante del hundimiento del Titanic. ¿Y hablas de demagogia?