El FITE 2014 manté els 60 milions per a la província

comarquesnord.cat . Madrid . dimecres, 16 de juny de 2014 .

Antonio Beteta, secretari de l’estat en Administracions Públiques, i Francisco Bono, conseller d’Economia i Ocupació, van firmar ahir el conveni de col·laboració entre el Govern d’Espanya i la DGA per al finançament d’inversions a la província de Terol a través del Fons d’Inversions de Terol (FITE) 2014. Des de 1992, les dos administracions treballen en el finançament d’inversions dirigides al desenvolupament social i econòmic de la província. L’any 2011, l’Administració General de l’Estat i la Comunitat Autònoma d’Aragó van firmar un Protocol d’Intencions emmarcat entre els exercicis 2012 i 2016.

El Govern d’Espanya i la DGA consideren que les inversions són necessàries a Terol este 2014. És per això que s’ha renovat el compromís de seguir finançant actuacions per afavorir el desenvolupament econòmic de la província a través de la subscripció d’un conveni que recull la subvenció d’Espanya de 30 milions d’euros a l’Aragó per tal de finançar projectes d’inversió a la província. A la vegada, la DGA aportarà 30 milions d’euros més amb càrrec als seus pressupostos per cofinançar les inversions que promoguen la creació de renda i riquesa, que generen ocupació i ajuden a la fixació de població a la província.

Els projectes que es finançaran amb càrrec estaran emmarcats en diferents actuacions. Per un costat, trobem infraestructures de transports i comunicacions autonòmiques i provincials a Terol. També està el suport a iniciatives empresarials, fonamentalment en els àmbits industrial, agroalimentari i turístic, com ara el suport a les infraestructures per a la implantació d’empreses. S’apostarà també en el valor del patrimoni cultural, ambiental i social, així com en projectes estratègics i singulars, com ara la Ciutat del Motor d’Alcanyís, l’aeròdrom de Caudé i el Conservatori de Música de la capital de la província. El FITE 2014 també contemplarà infraestructures municipals.