El Grup 4 de Regional preveu un mínim de 18 equips per a la pròxima temporada

comarquesnord.cat . Saragossa . dimecres, 16 de juny de 2014 .
Etiquetes: , , , ,

El grup IV de Primera Regional, categoria on militen els cinc equips del Matarranya, comptarà la pròxima temporada 2014/15 amb un mínim de 18 equips. Així queda reflectit a la pàgina web de la Federació Aragonesa de Futbol, que a través d’una acta publicada el dilluns ha anunciat que la lliga tindrà 18 equips per al pròxim any, als que caldria sumar noves esquadres. D’esta manera, el grup IV comptarà amb els equips de Valderrobres, Pena-roja, Cretense, Calaceit i Massalió, del Matarranya, així com de Samper de Calanda, Torrecilla, Valdealgorfa, Alcorisa, Teruel B, Sportin, Chiprana, Híjar, Escatró, Castellseràs i Azuara. A tots ells caldrà sumar Lécera i Quinto, que han baixat de categoria i que la pròxima temporada jugaran a Primera Regional.

Finalment, qui no baixarà serà Albalate. Tot i que l’equip es va salvar del descens en la darrera jornada de lliga, una carambola per ser el pitjor cinquè per la cua el feia baixar de categoria. Però la desaparició de l’Oliver fa que Albalate mantingui la seua plaça de Regional Preferent. El que no queda clar, per ara, és si hi haurà equips de nova creació. És una possibilitat que contempla en el comunicat la Federació, i que segons fonts consultades de Ràdio Matarranya és més que provable. De fet, Calanda, que és nou equip de Preferent després de firmar una temporada immaculada, està estudiant fer un equip B. També estan les opcions del Maella, que fa uns anys que s’especula tornar al futbol professional, i d’un equip de Terol. L’opció Nonasp no està gens clara.

Fa unes setmanes, diversos clubs de la Primera Regional es van reunir a Torrecilla per parlar sobre la temporada 2014/15. En esta trobada es van tractar diversos temes, com ara el concepte d’entrenadors professionals o el format de lliga. En relació a la segona matèria, la majoria d’equips es van decantar per un format de lliga llarga de grup únic, sempre i quan la categoria no tingués 20 equips o més. Està la probabilitat de que per a la pròxima temporada hi haja més de 20 equips amb els de nova creació, sempre i quan algun equip es dono de baixa, tal i com va passar la passada campanya amb el Nonasp. En el cas de que la pròxima temporada es recupere el format de dos grups, ha eixit la petició de que Massalió estigui agrupat amb la resta d’equips del territori.

La temporada passada, el grup IV de Primera Regional va estar integrat per 17 equips, de tal forma que la Federació Aragonesa de Futbol va mantindre el format tradicional de competició. Durant les dos temporades anteriors, la 2011/12 i la 2012/13, i degut a l’alta presència d’equips a la Regional, van decidir dividir la Regional en dos grups de 10 equips cadascun. Els quatre millors equips de cada grup es van trobar després en una segona lliga de 8 equips per lluitar per l’ascens. Els equips que no lluitaven per l’ascens es van trobar en una Copa amb lliga, semifinals i final. Este format no va acabar de convèncer, sobretot perquè alguns equips es van trobar fins a sis vegades. Enguany s’ha parlat de fer Primera i Segona Regional, estan a primera només aquells que volen pujar.

Més informació: | | | |