Morella finalitza la construcció d’una bassa per a l’emmagatzematge d’aigua a Xiva

comarquesnord.cat . Xiva . dimecres, 16 de juliol de 2014 .
Etiquetes: , , ,

L’Ajuntament de Morella ha finalitzat la construcció d’una bassa per a l’emmagatzematge d’aigua a Xiva. En aquesta jornada, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor d’obres, Rafa Pallarés, han visitat aquesta zona, així com altres punts de la localitat en els què s’estan duent a terme diverses millores.

Rafa Pallarés afirma que que “la construcció d’una bassa a Xiva és una actuació demandada pels veïns i veïnes, ja que servirà per garantir el subministrament d’aigua”. A més, afegeix que “les obres que anem executant a Xiva i Ortells es realitzen consensuant-les amb els veïns en les diferents reunions periòdiques i són molt importants, ja que ajuden a millorar l’avançat estat de rehabilitació d’ambdós municipis i dotar a les poblacions de nous serveis”. Finalment, ha agraït la cessió dels terrenys dels veïns de Xiva per a la construcció de la bassa.

Cal recordar que enguany, a Xiva, s’ha millorat i condicionant el camí de les Eretes, s’ha netejat un bancal que tenia diversos arbres en mal estat i ara s’ha finalitzat la construcció de la bassa per a l’emmagatzematge d’aigua, al costat del pont d’entrada al municipi. Aquesta nova infraestructura tindrà una capacitat de 40.000 litres, de manera que podrà acumular una important quantitat d’aigua. A més, la Brigada Municipal està duent a terme diversos treballs de manteniment en diferents punts de la localitat.

. Rehabilitació de l’edifici del forn
La propera actuació d’importància en el municipi serà la primera fase de la rehabilitació de l’edifici del forn. Aquesta s’escometrà en 2015 i servirà per consolidar una construcció que es troba en molt mal estat. Aquest immoble està ubicat a la part baixa del municipi, al barranc del riu i és un dels més emblemàtics de la localitat. Amb la primera fase es pretén anar millorant per poder aprofitar per a diferents usos en el futur.

Més informació: | | |