La pedra deixa pràcticament una “nevada” a la zona de Torremiró

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 2 d'agost de 2014 .
Etiquetes: , , , ,

Els Ports ha viscut un dissabte passat per aigua i pedra. Les tempestes han estat protagonistes principalment per la vesprada deixant una bona quantitat de litres per metre quadrat. A més, s’ha registrat un fort aparell elèctric que ha produït intermitents, i algun més llarg, talls de la llum.

Un dels punts més afectats ha estat la zona de La Pobleta. Passant el parc eòlic de Torremiró, fins esta localitat, per la zona també de Pereroles, ha hagut una pedregada de gran magnitud. Ha afectat considerablement al trànsit de la N-232, obligant a turismes i motos a aturar-se per les voreres perquè era quasi impossible poder conduir en el moment àlgid de les precipitacions. Un fenomen que ha tenyit de blanc el paisatge, com si fos una nevada. En alguns punts, s’ha acumulat una alçada de quasi mig metre. La grandària de la pedra també ha estat important.

Una situació curiosa perquè s’ha concentrat en un punt concret. En la majoria de localitats de la comarca la pedra ha estat poc considerable. També s’ha notat molt el descens tèrmic amb caigudes dels termòmetres de més de 10 graus en els moments de produir-se les tempestes. Este episodi ha obligat a canviar d’escenari una actuació de dolçainers a Forcall, a canviar el programa de la Mostra de Cinema Rural de Villores i a suspendre les Olimpíades Cerveseres previstes per la vesprada a la Plaça de Bous de Morella. A la capital dels Ports, sobre les 21 hores els registres havien deixat més de 16,8 litres per metre quadrat. Un cas destacat a la zona ha estat Catí amb 65,8 litres per metre quadrat.

Més informació: | | | |