Una publicació russa defineix Matarranya com “la perla d’Aragó”

comarquesnord.cat . Moscou . dilluns, 4 d'agost de 2014 .
Etiquetes:

“La perla d’Aragó”. Així ha definit un diari rus, de tirada estatal, el nostre Matarranya. El diari Novye Izvestia -es pot consultar en la web www.newizv.ru– ha publicat un article sobre els encants del Matarranya, fent especial menció al paisatge, el patrimoni i la gastronomia. Són els primers efectes del presstrip internacional que fa cosa d’unes setmanes va recórrer el Matarranya, la Terra Alta i Morella a través de la iniciativa que impulsa el Tres territoris, una mateixa terra. Al llarg de quatre dies, periodistes que van vindre de Bulgària, Argentina, Uruguai, Rússia, França o Finlàndia van visitar els diferents racons d’estes tres comarques de frontera. Els primers efectes del projecte estan arribant en forma de reclam turístic internacional, que recomanen el Matarranya i els seus pobles com a destinació russa.

El president de Comarca del Matarranya, Francisco Esteve, va destacar que “arrel del presstrip, una de les visitants, de nacionalitat russa, va escriure un reportatge a un diari de tirada nacional. I ens hem quedat sorpresos pel tracte que ha rebut el Matarranya. Esperem que això valgui per fer difusió fora de l’estat”, pensant en “eixos visitants que vénen a la costa. Estem a la vora de grans centres de població”, com ara Barcelona i València. El Matarranya es vol fer un forat en el mercat rus, el mercat turístic més potent a nivell europeu. Però ho vol fer posant els peus a terra i destacant els valors del territori, com són el paisatge, la cultura, el patrimoni i la gastronomia del territori. Uns valors -sobretot patrimoni i gastronomia- que va posar damunt de la taula la publicació al Novye Izvestia.

Precisament, el Matarranya compte amb una voluntària europea que s’està encarregant de la traducció al rus i l’ucraïnès de la web de Comarca. I, de fet, la possibilitat de dur periodistes russos al Matarranya va ser factible perquè tenim a esta persona que entén perfectament l’idioma”, va apuntar Esteve. L’objectiu del territori és oferir un destí únic molt a prop de Barcelona, la ciutat predilecta del turisme rus. “Rússia és un dels països que més turistes exporta. És un turisme exigent, de qualitat i que va a l’alça. Li hem de donar alternatives. I considerem que el Matarranya és un destí com el que busquen”. El presstrip internacional va recórrer el passat mes de juny les localitats de Pinell de Brai, Gandesa, Corbera d’Ebre, Queretes, Calaceit, Vall-de-roures, Beseit, Pena-roja i es va tancar a Morella.

Més informació: