Calaceit confia en que el FITE 2014 contemplarà partida per acabar el tanatori

comarquesnord.cat . Calaceit . dimarts, 26 d'agost de 2014 .
Etiquetes:

Calaceit confia en que el FITE 2014 contemplo una partida pressupostària per a poder acabar les obres del tanatori. Així ho va anunciar Josep Maria Salsench, alcalde de la localitat, a la sortida de l’últim ple municipal. En declaracions a Ràdio Matarranya, el primer edil calaceità va recordar que “han sortit publicades les grans quantitats”, els paquets destinats a ocupació, al Circuit Motorland i altres. “Però queden partides prou importants. I confio que arribi la quantitat que hem demanat”. Un projecte, el tanatori, que va començar a veure la llum el febrer de l’exercici passat. En aquella primera fase, Calaceit va comptar amb una partida pressupostària d’uns 35.000 euros, finalitzant tota l’obra exterior, l’estructura i la teulada. Ara faltaria actuar en els interiors i rematar tots els detalls de l’edifici.

Precisament, el desconeixement de si hi haurà partida pressupostària o no per al tanatori va portar les crítiques de l’oposició. En este sentit, Rosa Doménech, regidora socialista, va dir que “ens queixem de que no arriba ni un duro a Calaceit. Farien falta uns 60.000 euros. Teníem esperança de que arribés una bona part per acabar l’obra. Però no hem obtingut ni resposta ni explicacions de l’alcalde. Crec que haurien d’insistir” per acabar el projecte. El tanatori municipal s’està aixecant a la vora de l’antiga Casa del Metge, i abans s’utilitzava com a magatzem municipal. El futur tanatori tindrà dos accessos. “El cotxe fúnebre entraria de cul per la porta principal del pla”, pel Sagrat Cor, va recordar en una anterior entrevista Salsench. “Per la banda de darrere (Sant Jordi) hi haurà unes escales”. Dins hi haurà una avantsala, la sala de vetlla i uns lavabos.

Els usuaris accedirien al tanatori per les escales de darrere, mentre que els minusvàlids ho farien per l’accés dels cotxes, l’accés natural que sempre ha existit. La ubicació del tanatori en esta zona del poble es va establir per dos condicionants. “Teníem el lloc, i també pensàvem en fer-ho el més pròxim possible al poble, però que hi hagués lloc per aparcar els cotxes”, va dir Salsench. Esta zona té “lloc suficient per deixar el cotxe, i els ciutadans que vénen de fora poden deixar el cotxe aquí i fer la vetlla”.

Més informació: