Lledó està preparat per a viure unes intenses Festes 2014

comarquesnord.cat . Lledó . dijous, 28 d'agost de 2014 .
Etiquetes:

Lledó viurà del 29 d’agost al 4 de setembre unes intenses Festes Majors. Les vaquetes, que es faran els dies 30 i 31, i el bou embolat, que se celebrarà la nit del dissabte 30, són alguns dels actes més esperats pels veïns i visitants del municipi.

Enguany, les festes s’iniciaran el 29 d’agost amb el tradicional volteig de campanes, el xupinazo, pregó i l’aperitiu. “És un dels moments més emocionants per als que estem al poble. Quan comencen a sonar les campanes es note l’emoció a l’ambient“, va apuntar María José Vallés, alcaldessa de Lledó, qui també va apuntar que “enguany el pregoner de les festes serà Manolo Liarte Guardia, que va ser el capellà del municipi i encara avui és molt recordat per tots. En especial, entre els jóvens quan ell era al poble. Va ser una persona que es va implicar molt amb el municipi i va ajudar a molta gent”.

Els festejos continuaran el mateix dia amb parc infantil, xocolatada i revetlla nocturna. Dissabte i diumenge arribarà el plat fort de les festes, amb les vaquetes i bou embolat. “Són els actes amb més participació. No només de veïns, sinó de molta gent que ve de fora. A més, enguany la comissió ha volgut recuperar el bou embolat, que ja es va fer alguns anys i va tindre molt d’èxit”, va explicar Vallés, que també va apuntar que “estos actes són els que atrauen més gent de fora i al final molts no només vénen per veure els bous, sinó que també s’acosten al poble per retrobar-se amb amics”.

Diumenge també tindrà lloc una cercavila amb la xaranga Armonía i missa en honor a Sant Jaume i la nostra Senyora del Pilar. Després descans dilluns i dimarts. Els festejos continuaran dimecres amb la segona edició del concurs de paelles i el certamen de guinyot. L’endemà, les festes acabaran amb el tradicional dia de Santa Rosa, patrona al municipi. Finalment, Vallés va voler destacar que “convidem a tots els veïns del Matarranya de les comarques veïnes a que vinguen a Lledó a gaudir amb tots natres de les festes major”.

Més informació: