‘Alma con la Jota’ ofereix un gran festival musical a Cinctorres

comarquesnord.cat . Cinctorres . diumenge, 31 d'agost de 2014 .
Etiquetes:

Cinctorres va viure en la vesprada del diumenge una gran actuació de folklore aragonès al Local de Festes. El grup ‘Alma con la Jota’, del Port de Sagunt va oferir un variat repertori de música amb rondaderes, jotes ballades, jotes d’estil o altres cantades en grup. Entre els integrants de la formació destaca la presència de José Manuel Ibáñez, actual campió de Jota d’Aragó, títol que aconseguia en dues oportunitats consecutives a Saragossa. El públic de Cinctorres va respondre a l’actuació omplint el Local de Festes.

Les actuacions en solitari, denominades jotes d’estil conformen un apartat important en el repertori del grup ‘Alma con la Jota’, que ha oferit més de 30 actuacions durant aquest estiu. La de Cinctorres ha estat una de les darreres de la temporada. El grup ‘Alma con la Jota’ del Port de Sagunt està format majoritàriament per aragonesos que resideixen a la Comunitat Valenciana. En l’actuació a Cinctorres van oferir també una “jota infantil”.

Els dúos també destacarien en la vesprada ‘jotera’ de Cinctorres. En un d’ells participaria el Campió d’Aragó, José Manuel Ibáñez, que posteriorment actuaría en solitari. A més, en alguna de les peces del repertori del grup “Alma con la Jota” participaria també el públic cinctorrà, ja que la cantant-presentadora baixaria al pati de cadires per a que el públic li ajudara. Un bon festival de “jota aragonesa” en la vesprada del diumenge a Cinctorres, en la que va destacar el gran nivell musical oferit. Ibáñez, actual campió d’Aragó també va actuar a la nostra comarca el passat més de Gener, a la festa de Sant Antoni de Vilafranca.

Més informació: