La Iglesuela comença les seues festes en honor a la Verge del Cid

comarquesnord.cat . La Iglesuela del Cid . dimarts, 2 de setembre de 2014 .
Etiquetes:

Del 2 al 7 de Setembre, la localitat de La Iglesuela del Cid (Maestrazgo, Teruel), viu les seues festes anuals dedicades a la seua patrona, la Verge del Cid. Una programació, organitzada per la Comissió de Festes 2014, que s’enceta aquest mateix dimarts día 2 amb la presentació de les Regines i Dames i discomòbil a la plaça de l’Església. El dimecres 3 es celebra el “Dia de los Terribles”, amb encierro de bous i vaques, corro de vaques i bou embolat i la gran “Nit dels 80” a la Plaça de l’Església. Dijous 4 es el torn de la “Penya los Kabrones” que organitzen encierro, vaques i bou i per la nit tindrà lloc el sopar popular amenitzat pel grup vilafranquí “L’Entrepit”. Ball de disfresses amb discomòbil per tancar el dia. Tant dimecres com dijous hi hauràn a més moltes activitats dedicades als més menuts.

Divendres 5 és el día de la Gent Gran. Als tradicionals actes d’aquesta jornada s’ha d’afegir la vesprada taurina amb un corro de vaques dels Germans Bellés (Torre d’en Besora) i la prova del bou nº163 de la ramaderia “Virgen María”. A les 20h, actúa el grup local “Sabor Cerril” i per la nit, a les 0h, bou embolat i seguidament, actuació de l’orquestra “Divina Comedia” i discomòbil “D.M.L.”. Ja per al dissabte 6, a les 13h, encierro y per la vesprada corro de vaques i prova del bou nº2 de la ramadería “La Victoria”. Festa Andalusa a la Tasca de la Comissió. Per la nit, a les 0h, embolada del bou i actuació de l’orquestra “La Bruja” i discomòbil ‘D.M.L.”. Tant divendres com dissabte fins a les 2h, hi haurà una consumició gratuïta.

Finalment, les festes acaben amb el Día de la Verge del Cid amb la romería a l’ermitori de la patrona de La Iglesuela. Una jornada amb missa a l’arribada al Cid, dinars al voltant de l’ermitori, jocs tradicionals aragonesos i ball de ‘Gitanillas y Pastoras’ a la Plaça del Cid. A les 21h. Entrada de la processó a La Iglesuela i concert de pas-dobles de la Unió Musical de Vilafranca, que acompanyarà la processó. Traca fi de festes i actuació de discomòbil “D.M.L.” al Centre Social per concloure les festes 2014 de La Iglesuela del Cid.

Més informació: