La pluja va obligar a traslladar la processó de la Verge de Gràcia

comarquesnord.cat . Cinctorres . diumenge, 31 d'agost de 2014 .
Etiquetes: , , ,

La processó de Cinctorres del diumenge de les Festes, dedicada a la Mare de Déu de Gràcia va haver de canviar el seu recorregut com a conseqüència de la pluja, que va caure amb intensitat a moltes zones de la comarca dels Ports en la vesprada de diumenge. La intensitat de la tronada va fer que marxara la llum durant la celebració de la Novena, tornant quant estava a punt d’acabar.

La gent anava acudint a l’Esglèsia de Sant Pere Apòstol amb els paraigües, mentre els membres de la Societat Musical de Cinctorres a l’interior de l’Església. A les basses es podia apreciar com caïa la pluja, encara que amb menor intensitat. Amb la presència del rector de Cinctorres i els membres de l’Ajuntament, amb l’Alcalde Jorge Ferrer, es decidia realitzar la processó a l’interior del temple.

Amb el guions i les banderes, precedint la imatge de la Mare de Déu de Gràcia, s’iniciava el recorregut per dins de l’Església. La imatge de la patrona de Cinctorres presidia la marxa processonal, que tancaven les autoritats religioses i municipals. L’Associació Musical de Cinctorres interpretava la marca de processó ‘Triunfal’ a la mateixa entrada de l’Església. D’aquesta manera es va celebrar una processó que l’oratge obligava a modificar.

Des de l’Ajuntament de Cinctorres, l’Alcalde Jorge Ferrer, substitut d’Antoni Ripollés durant unes setmanes, valorava molt positivament la celebració de les festes al municipi.Abans de l’inici de les Festes de Cinctorres es produïa el relleu a l’Alcaldia del municipi. Un fet que en aquestes setmanes d’estiu i festes encara ha tingut més rellevància. Per motius de salut, Antoni Ripollés ha deixat durant un temps l’Alcaldia, sent substituit per Jorge Ferrer.

Este dilluns 1 de Setembre acabaven les festes de Cinctorres amb la visita a l’ermitori de la Verge de Gràcia, vesprada de bous al recinte taurí i la tradicional processó de les ‘atxes’. Amb la traca final es ficava el punt i final de les celebracions.

Més informació: | | |