Els pagesos repartiran 10.000 quilos de fruita en senyal de protesta a Madrid

comarquesnord.cat . Saragossa . dijous, 4 de setembre de 2014 .
Etiquetes:

Agricultors i ramaders de tot l’estat repartiran el divendres 10.000 quilos de fruita com a protesta pel veto rus. Convocats per les organitzacions del sector, com són ASAJA, COAG i UPA i les cooperatives d’Aragó, els pagesos es mobilitzaran a Madrid contra el veto rus i exigiran mesures compensatòries extraordinàries als ministres agraris de la Unió Europea. Coincidint amb la reunió extraordinària del Consell de Ministres d’Agricultura de la UE, que es viurà també demà a Brussel·les, agricultors de tot l’estat organitzaran un repartiment massiu de fruites a la Plaça de Callao de Madrid.

Sota este lema Salvem al sector agrari espanyol davant les greus conseqüències del veto rus, els productors reclamaran a Europa “mesures compensatòries extraordinàries” per mitigar els efectes d’esta crisi. L’estat espanyol va exportar el 2013 gairebé 340 milions d’euros a Rússia en productes agroalimentaris que ara han estat vetats, de forma que els efectes d’este veto seran molt greus per a l’economia i ja s’estan fent notar en moltes empreses. Aragó i Catalunya són les comunitats més castigades per esta mesura. Les organitzacions convocants de la protesta demandaran ajudes per a tots els sectors afectats i que estes es concedeixin “com més aviat possible”.

El repartiment començarà a les onze del matí i es preveu l’assistència de líders estatals de les organitzacions convocants, així com una representació d’agricultors de totes les comunitats autònomes i sectors afectats. Els productors han anunciat que lliuraran diverses tones de préssecs, peres, pomes i patates. Durant el repartiment, els organitzadors faran un photocall i animaran els ciutadans a sumar-se a la campanya de selfies del hashtag #BesaLaFruta, en suport als agricultors i en contra del #VetoRuso.

Més informació: