L’Escola de Música de Morella obri el termini de matrícula per al nou curs

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 8 de setembre de 2014 .
Etiquetes: , , ,

El Patronat Municipal de l’Escola de Música s’ha reunit per planificar el curs 2014-2015 i abordar les diferents novetats. El període de matriculació s’obri avui i finalitzarà el pròxim 19 de setembre, mentre que les classes s’iniciaran l’1 d’octubre. De nou, el curs comença amb la mala notícia dels impagaments de la Generalitat Valenciana, que ascendeixen a 16.000 euros de 2013 i la quantitat corresponent a 2014, que encara no s’ha publicat. Aquest fet fa que el consistori morellà haja de redoblar esforços, per fer viable l’educació musical a la localitat. Cal assenyalar que l’any passat es van impartir més de deu assignatures, a les que aquest any es poden afegir les de bateria, bandúrria i llaüt, si hi ha demanda, i es va comptar amb 112 matriculacions.

La regidora d’educació, Palmira Mestre, lamenta que “de nou, alhora de realitzar la reunió del Patronat de l’Escola de Música per planificar el curs, ens trobem amb el retras important en els pagaments de la Generalitat Valenciana”. A més, afirma que “l’Ajuntament de Morella realitzarà, de nou, un gran esforç econòmic, directe i indirecte mitjançant les aportacions econòmiques i la cessió i manteniment de les instal·lacions, perquè els alumnes i professors de l’Escola de Música no noten aquests impagaments de la Generalitat”. La regidora també afegeix que “per a aquest equip de govern, l’educació és una prioritat i l’Escola de Música és un servei bàsic per a la cultura i educació musical de Morella i ens agradaria que per a la Generalitat també ho fóra i que complira amb els pagaments, ja que si l’Escola de Música depenguera exclusivament de l’administració autonòmica, hauria hagut de tancar”. Per a Mestre, “les xifres de matriculacions demostren que el passat curs va ser molt positiu i que la música és un patrimoni viu i sonor de la nostra ciutat i que cada vegada són més els veïns i veïnes que volen aprendre”. L’Escola de Música és el primer pas de molts morellans i morellanes cap a la cultura musical i, molts dels matriculats en els darrers anys, han posat en pràctica els seus coneixements en les entitats musicals de Morella, com són l’Associació Musical Mestre Candel, la Rondalla o els Gaiteros de Morella.

El nou curs també ha comptat amb la novetat de l’existència de beques, gràcies al conveni signat per Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Per això, molts alumnes ja van realitzar la preinscripció en el mes de juny. El nou curs arrancarà el dia 1 d’octubre i les inscripcions ja es poden formalitzar a les oficines municipals. Respecte a les assignatures que s’impartiran, en un principi s’ofereixen les de metall, clarinet, llenguatge musical, saxòfon, dolçaina i tabal, percussió, guitarra, piano i flauta, i es podrà ampliar a noves com bateria, dins de percussió, bandúrria o llaüt. Una vegada que es matriculen tots els alumnes es distribuiran les classes. La matrícula tornarà a ser gratuïta i els estudiants únicament hauran de fer front a les mensualitats d’uns 22 euros.

Més informació: | | |