LA FALSA: “11 de setembre, diada convulsa”

Joan Carles Marcobal . 14 de setembre de 2014 . 6 comentaris
Etiquetes: , ,

Quan en els pas dels anys els analistes de la història posen els seus ulls sobre els nostres dies, davant d’ells no destacarem per la intel·ligència dels nostres dirigents. Tant i més si es fixen en el conflicte existent entre Catalunya i la resta de l’estat espanyol. O, si preferiu, entre Espanya i Catalunya, tant munta, munta tant.

En el costat de Madrid veuran a un president del Govern, Mariano Rajoy, que ha gestionat pèssimament la crisi entre l’estat i el principat. I eixa mala gestió molt possiblement no es degue a la seua ineficàcia, sinó més bé al seu interès: mentre la gent s’entreté defenent la unitat d’Espanya i la indissolubilitat de la pàtria –Catalunya, Euskadi, Gibraltar i Perejil-, no es fixa que la política econòmica governamental exprimeix la població per omplir les butxaques dels bancs i banquers amics del president.

I si miren a Barcelona, eixos mateixos analistes veuran a un president Mas qui ha esdevingut independentista en veure’s ofegat i amb l’aigua al coll, incapaç d’explicar la veritable situació econòmica catalana a un país que, a més a més, es sent decepcionat i traït pel seu darrer déu terrenal, Jordi Pujol. Mas ha vist en l’independentisme una fugida cap avant per no donar explicacions de la mala gestió convergent.

Però no pensava que el poble català, per assolir eixa independència, es decantaria per aquells que sempre l’han demanada, Esquerra Republicana. Abans de la Diada, Artur Mas anunciava la seua visita al Fossar de les Moreres. Qui sap si a cavar la seua pròpia tomba.

Més informació: | |

/span> comentaris

  1. Quin nivell d’ignorància de la realitat política catalana!! Però encara creieu que el que ha passat a la Diada (gens convulsa) és obra de Mas? Aquesta opinió destila les conseqüències d’haver estat governat per cacics com Zaplana, Camps o Fabra. Aprengui, l’autor, que la societat civil és capaç d’anar molt mes enllà del que fan els seus dirigents. Tot és posar-s’hi.

  2. El tripartit -amb el PSC i EU- també va ajudar al desastre econòmic, mal finançament…
    A ZP tampoc el recordarem per la seva enorme intel·ligència.
    Ja m’agradarie que a l’ensopit País nostre (País Valencià) les persones estimarem tant allò propi com al Principat. On la societat civil -per damunt de sigles polítiques- ix al carrer a manifestar l’estima per la seva terra i a expressar sense por un desig llargament anhelat.

  3. De fora vindran i de casa mos trauran.

    A Bernat

    Ací dixeu-mos tranquils que no volem saber res de manipulació pancatalanista (L’ANC i omnium cultural, amb finançament econòmic i suport mediatic oficial, incloent-mos als valencians en actes, mapes i informes. Nosaltres no volem ni fronteres ni idees xenòfobes. Ací volem respecte, convivència i tolerancia a totes les idees.

  4. A Ximo

    El país Valencià és bilingüe i socialment molt dual. L’estima a la terra no vol dir ficar una frontera a Olocau del Rei o a Oriola. Els valencians hem de demostrar com respectar les minories, les nostres llengues, les distintes cultures i enfortir económicament el territori… que eixe és el desig anel.lat.. o per tú és un altre?

  5. Anem per parts:
    En primer lloc, només volia parlar de tres personatges en concret, res més lluny de la meua intenció que posar en judici a la societat civil catalana, de la que no parlo ni critico (com tampoc ho faig d’ERC) i a la que considero legitimada per demanar el que demana, com també considero legítim demanar la independència. Fins i tot crec que és legítima la independència, no és això sobre el que opino sinó sobre el paper de Mas, arrimat al sol que més escalfe. Cal recordar que no s’ha vist a totes les manifestacions independentistes
    En segon lloc em pregunto per què hi ha tanta gent que li agrada mirar als demés per damunt del muscle i amb prepotència?
    I per últim, si ací respectem tant no li hem de dir a ningú que ens deixe tranquils. Mirar més a Catalunya i menys a Madrid ens hagués anat millor al País Valencià. Ah! i de respecte a la llengua no, ací no n’hi ha.
    Per cert, qui és pancatalanista? El Banc de València és de la Caixa, la CAM del Sabadell i a Mestalla veuen Estrella Damm

  6. Aquells que porten vint anys manant al nostre estimat País Valencià només es preocupen de beneficiar els rics (enfortir l’economia? -Ja,ja… la del seu calaix i la dels seus amics; l’espanyol -censurant molts dels mitjans públics de parla catalana- per a què es va fer la Llei d’Ensenyament i Ús del Valencià si no s’aplica.
    Convivència i tolerància? On al nostre País, on es governa a base de decrets i sense diàleg…