Morella tanca la 758ª edició de la Fira amb molta participació malgrat les tormentes

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 14 de setembre de 2014 .
Etiquetes:

Morella ha tancat la 758ª edició de la Fira. Dos dies en els que el Passeig de l’Alameda de Morella i l’Espai Firal s’han tornat a convertir en un gran aparador dels productes i serveis de la comarca dels Ports. Una edició molt participativa, malgrat les intenses tormentes que s’han registrat aquest cap de setmana, com així ho demostren els més de 150 expositors que s’han donat cita en aquesta edició i els milers de visitants. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat el treball dels expositors, la importància de l’agricultura i ramaderia per a Morella i la necessitat d’unir esforços entre tots els sectors, així com ha anunciat un nou Consell Agrari per consensuar pròximes actuacions per al sector, com la realització d’una primera fase a la bassa de la masia de la Torre Segura o la propera neteja i millora de camins rurals. A més, ha reivindicat la participació del sector en els programes de desenvolupament rural i que aquests fons es destinen a projectes per al mateix.

En el dia d’avui, han tornat a participar les autoritats locals, a les quals s’ha sumat la presència dels diputats provincials, Domingo Giner i Santiago Pérez o l’alcaldessa de Picassent, Concha Garcia.

El primer edil morellà ha felicitat a l’actual junta de l’Associació Firal per “la gran feina que ha realitzat aquests anys per organitzar grans edicions de la Fira”, ja que per a la propera edició hi haurà canvi de directiva. A més, ha reivindicat el treball dels ramaders i agricultors, afirmant que es tracta “d’un sector en una gran crisi des de fa anys i, les administracions han de recolzar amb inversions i amb decisions que ajuden a que puguen realitzar el seu treball i no posant traves i dificultats”. En aquest sentit, l’alcalde també ha reivindicat que “els fons de desenvolupament rural que s’aproven properament s’han de destinar a ajudar el sector i no a altres projectes que no generen oportunitats de desenvolupament rural en el territori, ja que malauradament, la Comunitat Valenciana és un mal exemple d’aquesta gestió”. En aquest sentit demandava més participació del sector en la definició dels programes. Pel que fa a la indústria agroalimentària, Ripollés ha assenyalat que “hem de continuar realitzant un gran esforç al costat de les empreses de la localitat per tirar endavant projectes tan importants per al futur de Morella com l’Escorxador i la Sala d’Especejament, perquè no són moments fàcils ni molt menys, però aquest 2014 hem incrementat la comercialització i cal seguir treballant en aquesta línia”.

A més, el primer edil també ha anunciat la convocatòria d’un Consell Agrari per consensuar importants actuacions per a les pròximes setmanes, com podria ser l’execució d’una primera fase per a la bassa de la masia de la Torre Segura o la neteja i millora de camins rurals. Cal assenyalar que el consistori morellà porta molts anys treballant en aquesta infraestructura i ja ha aconseguit tots els permisos pertinents per a la construcció, encara que cap administració ha donat suport a la mateixa. Per això, demanava complicitat de les institucions per dur a terme la construcció de la bassa i en la pròxima reunió del consell s’abordarà aquest tema. Una altra qüestió rellevant per a les pròximes setmanes serà la millora de camins rurals, ja que amb les tormentes d’aquest estiu alguns han quedat molt danyats. Per això, en la pròxima reunió del Consell Agrari es van a consensuar els treballs de desbrossament, neteja i millora de camins.

Pel que fa a la jornada d’avui, aquest matí ha tingut lloc la impressionant exhibició de doma eqüestre en llibertat de Santi Serra, guanyador del concurs televisiu “Tu sí que vales!”, que es va ajornar ahir per la pluja. Un espectacle que ha reunit prop de 500 persones i que ha sorprès al públic. A més, s’ha realitzat el concurs de gossos de pastors i el cercavila de la Rondalla, mentre que aquesta vesprada han tingut lloc els sortejos d’animals.

Més informació: