Cantavieja viu la fira amb importants subhastes de races selectes

comarquesnord.cat . Cantavieja . diumenge, 21 de setembre de 2014 .
Etiquetes:

La localitat de Cantavieja, a la comarca del Maestrazgo de Terol, celebrava aquest cap de setmana una nova edició de la seua Fira Agrícola i Ramadera. Una fira que comptava també amb la 31ª edició del Concurs-Exposició de ramat selecte, la 20ª subhasta de races selectes de vacú i oví, la 12ª edició del concurs morfològic i subhasta nacional de raça ovina “Ojinegra de Teruel”, la 3ª subhasta nacional de vacú “Parda de Montaña” i per primera vegada la subhasta de vacú “Pirenaica”.

A l’interior dels edificis firals es trobava l’exposició ramadera. A l’edifici dedicat al vacú es podien observar les diferents races exposades a la Fira de Cantavieja. La gran quantitat de visitants amb els que comptava el municipi en la jornada del diumenge, anaven passant per observar el ramat. Alguns ho feien continuant amb el passeig per la Fira, mentre altres persones dedicades al sector no perdien detall a bous, vaques i vedells. En l’altre edifici es comptava amb una magnífica exposició dedicada a l’oví, destacant la presència de moltes ovelles de la raça ‘Ojinegra de Teruel’, de la qual es realitzava una importants subhasta.

 

Cantavieja viu la seua fira agrícola i ramadera

"Amb importants subhastes de races selectes de vacú i oví", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

La Fira de Cantavieja no compta amb una Associació Firal com a tal, encara que l’Ajuntament disposa d’una Regidoria de Fires, des d’on s’impulsa l’organització d’aquest important certamen agrícola i ramader. La Fira de Cantavieja ha comptat sempre amb una gran importància i tradició, sent una mostra d’important prestigi. A banda de la zona ramadera, els principals carrers i places de Cantavieja es converteix en un autèntic mercat amb vora 200 paradetes de productes molt variats.

Important ha estat també la presència de cavalls en aquesta edició de la Fira de Cantavieja. Un dels carrers junt als edificis firals albergava la presència de tres importants quadres de cavalls. Cal recordar que Cantavieja compta amb un altra fira que es celebra al Maig i des de l’Ajuntament s’està estudiant la possibilitat de dedicar-la al sector equí i continuar mantenint la fira de Setembre en el format actual.

Com a complement a la Fira agrícola i ramadera, també s’ha organitzat a Cantavieja durant el cap de setmana un ‘corro de vaques’, bou embolat i una gran nit de festa al Pavelló. D’aquestes activitats lúdiques s’encarrega la Comissió de Festes de Cantavieja.

Èxit rotund d’un gran certamen firal agrícola i ramader com és la Fira de Cantavieja. Milers de persones s’han arrimat a aquest important municipi de la comarca del Maestrazgo durant tot el cap de setmana per assistir a la Fira. Valoració molt positiva des de l’organització, tant en l’apartat agrícola i ramader com en el de la resta de la mostra. Cantavieja s’ha bolcat en l’organització de la Fira, obtenint com sempre un magnífic resultat.

Més informació: