David Millán guanye el Trial de Torredarques i fa un pas de gegant cap al títol

comarquesnord.cat . Torredarques . diumenge, 21 de setembre de 2014 .
Etiquetes:

David Millán s’ha convertit en el guanyador del Trial del Matarranya que este matí s’ha celebrat a Torredarques. Victòria sense massa sorpreses. El pilot de Beseit ha fet un gran paper en la 7ena prova del Campionat d’Aragó de Trial, obrint forat des del primer minut. El dia s’ha obert amb el cel tapat i pluja, cosa que ha obligat a modificar algunes zones per seguretat. Tot i els canvis d’última hora, el Trial de Torredarques ha començat puntual. A les 10 del matí començaven a rodar els més de 40 pilots que s’han inscrit a la prova, sent una de les més participatives de la recent temporada. I això que l’autonòmic ha coincidit amb una prova del Campionat de Catalunya, fent impossible que els pilots catalans vingueren al Matarranya a donar espectacle. Al final, i després de 4 hores de trial, David Millán s’ha convertit en el guanyador de la prova amb un marge de més de 30 peus sobre el segon classificat.

En TR1, el segon ha estat Sergio Monforte i el tercer, Adrián Albejano. Iván Cereza ha acabat quart. En la categoria màxima també ha participat Sergio Puyo, però sense competir. En la categoria TR2, gran paper de David Oliver, que ha fet un trial perfecte d’inici a final. Segon ha acabat Manuel García. El tercer ha estat Víctor Gali. Els del Matarranya no han tingut el seu millor dia. Alejandro Millán, de Beseit, ha fet 20 peus per acabar en 8ena posició. Dani Moles, de la Torre, ha acabat en 9ena posició fent 22 punts. En TR3, Vicente José Oliver ha segut el millor, firmant també un trial perfecte. Sergio Julián ha acabat segon a només 2 peus i Vicente Labaila ha estat tercer a dos punts del segon. I en TR4 Mario Micolau ha donat la sorpresa. El pilot del Matarranya competia amb una moto clàssica i ha fet 9 punts, la millor puntuació. Alfonso Roig ha quedat segon a només 1 punt, mentre que David Zaragoza ha acabat el tercer. Carlos Izquierdo, jove pilot del Matarranya, s’ha quedat a només 3 peus del podi. En TR4 també han competit Javier Bel i Álex Micolau. Raúl Guimerá no va competir després de patir una lesió.

. Molts aficionats

El Trial de Torredarques ha sigut una festa en tots els sentits. Tot i que el temps ha estat molt girat a primera hora del matí, a partir de les 10 i mitja ha deixat de ploure i s’ha pogut seguir amb absoluta normalitat. De fet, han segut molts veïns del territori els que no s’han volgut perdre el Trial del Matarranya. Molts d’ells han vingut amb la moto, donant-li més color al trial. Passades les dos i mitja de la tarde s’ha donat per tancada la prova. Durant l’entrega de premis, una forta tronada ha sorprès als assistents. Tot seguit s’ha fet un dinar de germanor al pavelló.

Des de l’organització es van mostrar molt satisfets per l’acollida que ha tingut este Trial del Matarranya. Sergio Puyo va recalcar que la pluja “ens ha trastocat una mica. S’ha quedat un trial en banyat, en fang. Però els que han vingut ens han parlat d’un bon trial. Igual s’ha quedat una mica fàcil. Però és molt impredictible. Ho hem salvat molt bé i podem estar contents”. Un total de 43 pilots. “Fa quatre o cinc anys costava passar dels 30 pilots i aquí n’hem estat molts. I si no hagués plogut tant, algun més hagués vingut”. Com també la coincidència amb Campionat de Catalunya, que també està en joc. “Se fan tants de trials que es difícil, a vegades”. Com a club, contents de la resposta de gent, pilots i de corredors de casa. Això sí. “Els menuts han patit. Normalment no s’entrene en fang. És una experiència i s’han sabut adaptar”. David Millán, merescut guanyador. “És un pilot molt bo. Competir a l’elit és un grau”, va sentenciar Puyo.

. Azanuy, la pròxima prova

David Millán va fer un enorme Trial de Torredarques. Només 5 peus en tota la jornada. “M’he trobat molt bé. Des d’abril no havia tocat la moto. Les coses com són. I este matí estava una mica nerviós. Però m’ha anat molt bé i m’han eixit algunes coses que inclús a mi em sorprenien”. El pilot de Beseit va obrir molt de forat des de la primera volta. Millán va dir que “pensava que avui estarien més a prop”. Torredarques té zones “molt tècniques i de molta concentració. Encara són jóvens. Els falte una mica d’experiència, però arribaran”, va apuntar el líder en TR1 referint-se als seus màxims rivals. També va tindre bones paraules per als jóvens del club, que estan creixent temporada rere temporada. La pròxima cita en el món del trial serà el 19 d’octubre, quan se celebrarà la prova de Azanuy.

Més informació: