Fontdespatla repartirà porta a porta els medicaments dels seus veïns de forma provisional

comarquesnord.cat . Fontdespatla . dilluns, 22 de setembre de 2014 .
Etiquetes: ,

Fontdespatla anirà a buscar els medicaments dels seus veïns a la farmàcia més pròxima i els repartirà porta a porta de manera provisional. Així ho va concretar Carmen Agud, alcaldessa de Fontdespatla, davant la situació en la que s’han trobat des de divendres. De la mateixa manera que Pena-roja i Mont-roig, Fontdespatla s’ha quedat sense servei de farmàcia. La Guàrdia Civil va precintar el divendres les farmàcies de Mont-roig i Pena-roja, així com les farmacioles que depenen d’estes dos, com són les de Fontdespatla, Torredarques i Herbers. Recordem que s’investiga un presumpte frau per falsificació de receptes i revenda de medicaments, una operació que va eixir a la llum el passat mes de maig. De fet, avui declaren a la capital els propietaris de les farmàcies en qüestió. Divendres també va ser intervinguda la farmàcia de Carinyena, a Saragossa . Des dels municipis afectats mantenen la cautela, sobretot perquè la investigació està en secret sumarial. Per ara, Salut no s’ha posat en contacte amb els pobles que s’han quedat sense servei de farmàcia i el desconeixement és absolut.

En declaracions a Ràdio Matarranya, Agud va concretar que “no sabem res. No sabem absolutament res. Va intervindre la Guàrdia Civil. Però no ens han comunicat res i no podem dir res”. Davant d’esta situació, “i com tenim molta gent gran al poble, això ha generat una mica d’ansietat”. Per això, “el que farem avui serà arreplegar les receptes i comprarem els medicaments com a mesura provisional d’avui” a Vall-de-roures, que és la farmàcia més pròxima. L’alcaldessa de Fontdespatla va recordar que “hi ha molts de veïns que no es poden desplaçar. Per això avui farem este servei. Així la gent estarà ben atesa”. Carmen Agud va recordar que amb la farmaciola, gestionada per la farmacèutica de Pena-roja, “la gent ha estat molt ben atesa. No sabem què ha passat. Però fins a dia d’avui, el servei ha estat excel·lent”. Agud espere que d’aquí a unes hores s’informe als pobles de què ha passat. “Una farmàcia és un servei imprescindible”, va tancar. Per ara Pena-roja no actuarà, però si la clausura dura més dies buscarà un sistema per facilitar les coses a la gent gran.

L’alcalde de Mont-roig, Óscar Arrufat, va preferir no pronunciar-se fins que es conega més informació. I és que els ajuntaments dels pobles afectats desconeixen les causes i a la vegada solucions provisionals per la intervenció de la Guàrdia Civil de divendres.

Més informació: |