Cauen més de 120 litres de precipitació en 30 dies al sud del Matarranya

comarquesnord.cat . Mont-roig . dimecres, 24 de setembre de 2014 .
Etiquetes:

El Matarranya ha tancat l’estiu amb unes intenses precipitacions. Si juliol i agost han estat relativament secs -tot i que no han predominat unes temperatures massa elevades- el setembre ha estat tot el contrari. Bones temperatures i predomini de precipitacions, sobretot als Ports, tenint una repercussió directe en la campanya dels bolets. De fet, el pluviòmetre oficial de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre aixecat a Mitjavila -a la frontera entre Coratxà i Pena-roja– ha registrat 121.1 litres de precipitació acumulats en els últims 30 dies. En un sol dia es van registrar 59.4 litres -el 10 de setembre- i al llarg de la setmana passada gairebé va ploure tots els dies. A Pena-roja, sense anar més lluny, va ploure del diumenge al dimecres de Festes Patronals, així com també dissabte de bous -el 13 de setembre-.

Rellevants són també els 113 litres de precipitació que han caigut del 24 d’agost al 23 de setembre a Mont-roig. Des del 18 de setembre ha plogut tots els dies excepte un. Va ser el 20 de setembre, el passat dissabte. Destaquen els 30.4 litres de precipitació que van caure el 15 de setembre (dilluns) o els 55.8 litres que han caigut durant els últims quatre dies. Molta precipitació també a l’observatori de Pena, on s’ha tancat l’últim mes d’estiu amb 90.6 litres d’aigua. El dia més plujós va ser el 10 de setembre, amb 24.2 litres de precipitació. De la mateixa manera que a Mont-roig, des del 17 de setembre porta plovent tots els dies excepte el dia 20, i en els últims quatre dies s’han arribat a registrar 38.5 litres. Més discrets són els registres de Valljunquera, amb 43.2 litres de precipitació l’últim mes, destacant els 27.8 litres que van caure entre dilluns i ahir.

En el cas de Figuerals, observatori oficial aixecat al terme de Vall-de-roures, també ha hagut precipitació rellevant els últims dies. Han caigut 78.4 litres de precipitació en l’últim mes d’estiu, sobretot durant els últims dies. Tot i això, destaquen els 15.4 litres d’aigua acumulats el 10 de setembre. Durant els últims quatre dies també ha caigut prou aigua en este punt del Matarranya, arribant als 34.6 litres. De cara a les pròximes hores no es descarten noves precipitacions al territori. El pronòstic del temps destaca dia de relativa inestabilitat al Matarranya, encara que les pluges podrien quedar escurades més a la zona sud-oest del territori i a comarques de Castelló. Això donaria pas a tres dies de treva, recuperant-se les temperatures un parell de graus. De cara al diumenge entraria un nou front i no es descarten noves precipitacions la pròxima setmana.

Més informació: