L’Ajuntament de Morella aconsegueix que reasfalten els dos trams de la carretera CV-1170, d’accés sud a la ciutat

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 24 de setembre de 2014 .
Etiquetes: ,

L’Ajuntament de Morella ha rebut una notícia esperada des de fa massa anys. En breu, la Conselleria d’Infraestructures reasfaltarà la CV-1170, accés sud de la ciutat, que uneix la CV-14 amb la carretera Castelló i que és coneguda a la localitat com la de la Teuleria, i aquest vial amb la N-232. Aquest tram tan important per a la mobilitat de Morella, es va intentar cedir a l’Ajuntament amb el Catàleg de Carreteres de 1995, però el consistori no ho va acceptar en no estar en bones condicions. Des del municipi, s’alegren de l’anunci, ja que també demostra que tenia raó en les exigències. A més, durant aquest temps, en persistir el problema, des del consistori morellà s’han hagut de realitzar nombroses actuacions d’urgència per reparar clots o la neteja de cunetes que es va dur a terme este estiu.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, afirma que “portem gairebé dues dècades exigint a la Generalitat Valenciana que actue en aquest vial, que és titularitat seva, però sempre s’ha fet cas omís i es derivaven injustament les responsabilitats a l’Ajuntament”. A més, afegeix que “durant aquest temps hem realitzat algunes reparacions de clots i millores puntuals, però és la Generalitat la que havia d’actuar per millorar el lamentable estat d’aquesta carretera, que és especialment preocupant en el tram de la Teuleria”. Ripollés també assenyala que “l’Ajuntament de Morella sempre va a reivindicar i exigir a les administracions que actuen en les carreteres que són de la seva titularitat i que estan en el nostre terme municipal, com hem fet en aquest cas o en les de Xiva, Herbeset i la Canà, a més de la també reivindicació històrica de la N-232. En alguns casos com els tres primers, ho hem aconseguit. En les altres, seguirem exigint el que és de justícia”.
Abans de l’inici de les actuacions, s’informarà de les possibles afeccions al trànsit diari. Aquest anunci d’intervenció demostra que la Generalitat era la titular del vial, tot i que tant aquesta administració com altres ho negaren durant tants anys.

. Cessió de carreteres
Una circumstància similar a la que s’ha viscut amb aquesta carretera és la que va passar fa uns mesos amb el nou Catàleg de Carreteres de la Comunitat Valenciana. La història es va repetir i la Generalitat va intentar cedir les carreteres d’accés a Ortells i Herbeset al consistori morellà. De nou, l’Ajuntament es va negar a la cessió sinó estaven en bones condicions. Gràcies a aquesta exigència, també s’ha aconseguit que reasfalte i millore el vial d’entrada a aquesta segona localitat.

Més informació: |