Pena-roja i Fontdespatla ja tenen el servei de farmaciola provisional matí i tarde

comarquesnord.cat . Pena-roja . dimecres, 24 de setembre de 2014 .
Etiquetes:

Des d’este matí, els veïns de Fontdespatla, Mont-roig i Pena-roja ja poden adquirir els seus medicaments sense eixir del poble. Per un costat, la farmàcia de Mont-roig torne a estar operativa després del tancament provisional que va patir el divendres, en una actuació policial que va afectar també la farmàcia de Pena-roja i el servei de farmaciola de Fontdespatla. La farmàcia de Mont-roig ha recuperat la normalitat des d’este matí i mantindrà els horaris habituals d’atenció al públic. El jutge va autoritzar ahir l’apertura de la farmàcia de Mont-roig. No ha passat el mateix amb els punts de Pena-roja i de Fontdespatla, que continuaran precintats per ordre del jutge que investiga un cas del que es coneixen pocs detalls i que manté el secret de sumari. Des del Govern d’Aragó, per atendre els veïns de Pena-roja i Fontdespatla, s’ha acordat fer un servei de farmaciola que estarà operatiu unes hores al dia.

Este servei ha començat a funcionar este mateix matí i és la farmàcia de Vall-de-roures l’encarregada de donar-lo. A Pena-roja, els medicaments es dispensaran de forma provisional al Centro Polivalent, a l’antiga escola infantil. En el cas de Fontdespatla, el servei s’està donant al Consultori Mèdic. El funcionament és bastant senzill. A les onze del matí, el farmacèutic ha donat servei a Pena-roja, on s’ha encarregat de recollir totes les receptes per ja a la tarde portar els medicaments a la vila. En acabar de Pena-roja, el farmacèutic s’ha desplaçat a Fontdespatla, on ha fet el mateix procediment. Per la tarde, a partir de les cinc, el farmacèutic ha arribat a Fontdespatla, on s’ha encarregat de donar els medicaments que tenia preparats. En acabar d’un poble ha marxat al següent. Avui s’ha fet el primer dia de farmaciola. Des de la farmàcia de Vall-de-roures han vist que a Pena-roja s’hi estaran més de la mitja hora que en un principi tenien prevista.

A inicis de setmana, la DGA es va posar en contacte amb els ajuntaments dels municipis afectats per buscar una solució a la supressió provisional d’este servei bàsic. En este context, l’alcalde de Pena-roja, Paco Esteve, va recordar que “s’ha buscat una solució per donar servei a la gent. La solució és la més coherent: adscriure una farmaciola a una altra farmàcia de la comarca i poder donar unes hores d’atenció a la gent del poble”. Una fórmula correcta i que ha vingut gestionada des del mateix Govern d’Aragó. Carmen Agud, alcaldessa de Fontdespatla, va recordar també que ja està operatiu este servei provisional al Consultori Mèdic del poble. Una vegada més, va reiterar que “tant del punt de farmaciola que han precintat com de les persones que estaven allí, el servei no podia ser millor. Lamentem el que ha passat”. Per ara es desconeix les causes d’estes actuacions i si els punts d’atenció obriran prompte.

Més informació: