S’està millorant el Pont de la Giroveta de la CV-12

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 26 de setembre de 2014 .
Etiquetes: ,

La Conselleria d’Infraestructures està actuant en un dels punts negres del trànsit dels Ports: el pont de la Giroveta a la CV-12 que uneix Ares del Maestrat i Morella. Concretament, en el punt quilomètric 11,5 en el qual els últims mesos fins a tres camions van sofrir accidents, algun de gravetat. Es tracta d’un tram molt complicat en el qual s’arriba bé, però cal frenar bruscament per girar en una estreta corba que passa pel pont sobre el riu Calders situat en aquest punt.

Les actuacions se centren a ampliar la calçada per facilitar el pas de vehicles, principalment els de gran tonatge. Molts dels camions que passen per aquest lloc van carregats de terra després d’haver omplert els seus remolcs en la Mina de la Parreta.
Unes vuit persones treballen des de fa uns dies en aquest punt del vial.

Entre la maquinària que s’està utilitzant es troben dos camions, pala, excavadora o una piconadora. Mitjançant les mateixes, s’està aixecant els laterals de la carretera per poder ampliar sobretot la part de la corba que enllaça amb el problemàtic pont. La idea inicial del projecte d’aquest vial era que el pont estigués a la meitat d’una recta, però finalment no va ser possible i es va quedar com està actualment.

Després dels últims sinistres i la dificultat del punt s’ha decidit actuar per millorar la seguretat. Durant aquests dies, el trànsit està interromput a un carril en aquesta zona a causa dels treballs.

D’altra banda, aquesta important obra s’uneix a la que s’està desenvolupant a la carretera de Xiva i la que es va iniciar este dijous en un dels accessos a Morella que uneix el Portal de Sant Mateu i la N-232.

Més informació: |