Roben una cistella de bolets a una octogenària a La Torreta fent-se passar pel Seprona

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 28 de setembre de de 2014 .
Etiquetes: ,

La magnífica campanya de bolets que s’està vivint als Ports està tenint també el seu costat negatiu. Els veïns estan denunciant comportaments incívics i, en alguns casos, delictius. La situació més greu es va viure en la masia de la Torreta a sis quilòmetres de Morella. Una octogenària, veïna d’aquesta explotació, va sofrir el robatori per la força d’una cistella plena de gírgoles dins de la seva propietat privada.

Un jove d’entre 30 o 35 anys, com va declarar l’afectada, va ser l’assaltant. Després d’aparcar el turisme en el qual viatjava al costat de diverses persones en un lateral de la N-232, la carretera que passa just al costat de la finca, va saltar la tanca que delimita La Torreta. A continuació es va dirigir a la dona, que tornava a casa de buscar bolets, fent-se passar per agent del Seprona i la va amenaçar dient-li que la cistella plena era seva. Després de diverses empentes, perquè la dona no es va creure la història que era de la secció de la conservació de naturalesa i medi ambient de la Guàrdia Civil, el jove es va portar la cistella per la força, va eixir de l’explotació i va pujar al cotxe. La dona afectada, de 82 anys, va marxar espantada cap al mas on va avisar a familiars de l’ocorregut i va traslladar els fets al Quarter de la Guàrdia Civil de Morella. Un succés que, afortunadament, es va quedar únicament en el robatori i la dona assaltada no va patir cap dany perquè no va arribar a caure.

La masia de la Torreta és un punt molt volgut pels morellans en ser la parada on es dina en la Rogativa a Vallivana. No és un cas aïllat, ja que a la zona de Cantavella, localitat veïna de Terol a pocs quilòmetres de Vilafranca, s’han denunciat diversos assalts i pareix ser que hi ha una banda que es dedica a robar a persones majors quan tornen de buscar bolets.
D’altra banda, la gent de la zona està advertint sobre el comportament incívic de molts ‘caçadors de bolets’. En ser una campanya tan espectacular, són centenars de persones les que visiten la comarca per a aquest propòsit. Propietaris de masies i terrenys es queixen que molts cercadors fan cas omís de les indicacions de les finques privades, per la qual cosa no haurien d’entrar, tret que es tingui permís. També hi ha malestar perquè molts es deixen escombraries per la muntanya i deixen porteres que delimiten espais d’animals obertes. Alguns veïns reclamen més control o l’opció de vedats tancats com els que es poden trobar a la comarca veïna del Maestrazgo.

Més informació: |