L’Any Desideri Lombarte es tancarà amb una jornada de la llengua a les escoles i un ‘Mural Party’

comarquesnord.cat . Pena-roja . divendres, 3 d'octubre de 2014 .
Etiquetes: ,

Avui, 3 d’octubre, fa exactament 25 anys que ens va deixar en Desideri Lombarte. Es tracte d’un dels escriptors més rellevants que ha tingut el Matarranya i, possiblement, el més important en llengua catalana a la comarca. Coincidint amb esta
efemèride, Pena-roja acollirà demà dissabte la jornada de clausura de l’Any Desideri Lombarte, un any que es va obrir el passat mes de febrer i que al llarg de vuit mesos ha albergat infinitat d’activitats de pobles del Matarranya i de la Franja d’Aragó com també a ciutats importants com ara Saragossa o Barcelona. Un Any Desideri Lombarte que es tancarà demà dissabte amb una jornada de Llengua i Escola organitzada per l’associació de pares Clarió en col·laboració amb l’Ajuntament de Pena-roja i diferents associacions del territori, com són la Cultural Tastavins o els Jóvens de Pena-roja.

Unes jornades dirigides als pares, fills i professors que s’obrirà a les deu del matí i que comptarà amb la conferència inaugural titulada El model d’immersió de la Bressola, per part de Joan Pere Le Bihan, responsable de la Bressola de la Catalunya Nord entre 1981 i 2012. Al llarg del matí també hi haurà una exposició sobre i Desideri Lombarte com també una taula rodona al voltant dels 30 anys d’ensenyament de català a Aragó on participaran pares, alumnes i professors. De cara als xiquets, hi haurà un esmorzar al pavelló i la pintada d’un mural que commemorarà este Any Desideri Lombarte. De cara a la tarde, visita guiada al Museu Etnològic ‘Lo Masmut’ amb la lectura de poemes i Mural Party a les escoles, amb begudes, música de la terra i pintada del mural. L’acte de cloenda de l’Any Desideri Lombarte serà a les vuit de la tarde.

Més informació: |