Valderrobres manté el servei de guarderia amb 4 aules

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . divendres, 3 d'octubre de 2014 .
Etiquetes:

Enguany, el territori comptarà amb un total de vuit escoles infantils. La més important d’elles serà la de Vall-de-roures. La capital del Matarranya ha obert quatre aules este curs escolar, les mateixes amb les que va tancar el curs 2013/14. Un manteniment en el servei que, al seu entendre, s’ha vist durament castigat per no voler entrar al servei de gestió comarcal que s’ha creat al territori amb les guarderies de Beseit, La Freixneda, Massalió, Mont-roig i Queretes. Vall-de-roures ha obtingut 5.000 euros de subvenció per aula. Un total de 20.000 euros davant dels 60.000 euros que, segons ha defensat l’ajuntament, recomana el Govern d’Aragó. Fa mesos, Comarca va justificar que les transferències corrents han caigut en 130.000 euros, de tal forma que si es van destinar 183.000 € el 2013, enguany només se’n podien repartir 53.000.

Carlos Boné, alcalde de Valderrobres, va apuntar en este context que “des d’un principi vam dir que no estàvem d’acord amb la postura adoptada per Comarca perquè no era un plantejament lògic, sinó més bé un xantatge. O cediu les guarderies o us castigo amb una reducció de l’aportació econòmica”. Boné va recordar que els diners que fins ara la DGA transferia als Ajuntaments, ara els transferia a la Comarca i d’allí passaven als Ajuntaments. “Enteníem que DGA aconsellava un repartiment en funció de professors i tècnics, i no com s’ha fet ara a tant per aula”. L’alcalde de Vall-de-roures va afegir que si fins ara “ens corresponien 60.000 euros, pels criteris de Comarca ara suposaven 20.000 euros”. Però si el municipi es va desmarcar de la gestió comarcal no va vindre per una qüestió econòmica, sinó més be pel projecte educatiu.

I és què “consideràvem que amb la pèrdua del director es reduiria la qualitat educativa, que no només està per a donar classes, sinó per a fer el programa educatiu”, va apuntar Boné. En declaracions a Ràdio Matarranya, l’alcalde de Valderrobres va recalcar que els criteris de Comarca “tampoc contemplaven la funció que donem de menjador”. Per això, “enteníem que calia seguir amb la nostra gestió”. Per a sufragar els costos de la guarderia, Vall-de-roures ha tirat d’arques municipals. “Estem orgullosos de com ho estem fent. La liquidació de l’any passat ens ha donat un superàvit de 400.000 euros. I sabíem que este any podia passar alguna cosa similar. En este sentit l’ajuntament tenim uns comptes sanejats”. Pot ser caldrà ajustar-se el cinturó en algunes partides. “Però el consistori salvarà està situació sense problema”.

Més informació: